2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Vona: A legjobb döntésem volt a néppártosodás

Hír TV

2018. május 14., hétfő 08:04, frissítve: hétfő 13:03

Nem bánta meg Vona Gábor, hogy 2013-ban a néppártosodás útjára vitte a Jobbikot.

A párt leköszönő elnöke a jobbik hétvégi tisztújításán kiemelte, hogy két esetben is hibázott elnöksége idején. Egyrészt bocsánatot kért Szávay Istvántól, Hegedüs Lorántnétől és Apáti Istvántól is azért, hogy két évvel korábban megvétózta alelnöki jelölésüket. Másrészt hibának tartja, hogy az elnökséget nem vonta bele jobban a párt munkájába.

Az egyik legjobb döntésemnek ebben a tizenkét évben, azt tartom, hogy 2013-ban úgy döntöttem, úgy döntöttünk, hogy elindulunk a néppártosodás útján. Vagyis egy rétegpártból egy nemzeti néppárttá válunk. Ha újra kellene kezdenem újra ezt tenném. A választási eredménytől függetlenül és úgy gondolom, hogy ez a jövő és nem a Jobbik számára, és nem csupán a Jobbik számára, hanem ez a jövő Magyarország számára - hangoztatta Vona.

A néppártosodás marad, a stílus változik

A néppártosodással mindkét elnökjelölt egyet értett, csupán stílusbeli különbség volt köztük - erről is beszélt Reggeli járat című műsorunkban a Jobbik frissen megválasztott elnökhelyettese.

Gyöngyösi Márton a kormánypárti sajtóban megjelent információkat, miszerint több küldöttet nem engedtek be a kongresszusra és ezzel manipulálták az elnökválasztás végeredményét, álhírnek nevezte. Az elnökhelyettes hozzátette: nem igaz, hogy lejtett volna a pálya Sneider Tamásnak.

Azt nem tudom, hogy az, aki egy ilyen meccset - még, hogy ha szoros is - elveszít, hogyan értékeli ezt az egész kampányt. Én azt láttam, hogy Sneider Tamás És Toroczkai László együtt kampányoltak, tehát együtt járták végig a megyei szervezeteket, ugye a megyei választmányok azok együtt hívták meg Sneider Tamást és Toroczkai Lászlót, hallgatták meg mindkettőjüknek a programját, és választották ki a küldötteket a kongresszusunkra az alapján - mondta el Gyöngyösi.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!