2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Vona: A Jobbik önként nem fogja befizetni az ÁSZ-bírságot

Hír TV

2018. január 9., kedd 16:52, frissítve: kedd 20:03

A Jobbik önként nem fogja befizetni az ÁSZ-büntetést, jelentette be Vona Gábor a párt dél-pesti jelöltjének bemutatkozóján. Vona Gábor miniszterelnök-jelöltje azt mondta: nemzetközi jogi lépéseket fontolgatnak, mivel a számvevőszéki eljárást alkotmánysértőnek és törvénytelennek tartják.

A pártelnök – az Együtt-tel ellentétben – nem számol azzal, hogy az ÁSZ büntetése a választási kampány finanszírozására járó állami támogatást is érinti.

„Az én tudomásom szerint, egyelőre úgy tudom, hogy jogilag az országgyűlési választásokon való induláshoz kapott állami forrásokat nem érinti, ez a párt normál állami forrásait érinti. De mivel, ahogy mondtam, egy féldiktatúrából indulunk a diktatúra felé, nem lennék meglepve, hogyha ezeket a forrásokat is be akarná vonni az Állami Számvevőszék. De mi ezt a harcot felvállaltuk és felvállaljuk, és mindent meg fogunk tenni azért, és meg fogjuk találni hozzá az eszközöket, hogy Magyarországon a demokráciát helyreállítsuk” – fogalmazott Vona Gábor keddi sajtótájékoztatóján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!