2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

„Visszautasíthatatlan” ajánlatot kaptak az ellenzéki pártok

Hír TV

2018. február 9., péntek 10:11, frissítve: péntek 15:33

Vagy elfogadják, vagy alig lesznek plakátjaik a kampány alatt.

„Visszautasíthatatlan ajánlatot” kaptak egy médiaügynökségtől az ellenzéki pártok a HVG információi szerint. Amennyiben nem használják ki az Odex Outdoor Expert Kft. által ajánlott lehetőséget, igencsak korlátozottan jelenhetnek meg a kampányidőszakban. A vállalat reklámfelületeket kínált fel a pártoknak – holott korábban az a hír járta, hogy már mind elfogyott a kampányidőszakra –, darabonként 40 ezer forint plusz áfáért. Bár a pártok megjelölhetik, hol legyenek a plakátjaik, ha nincs ott hely, akkor a cég bárhol kihelyezheti a hirdetményt az adott kerületben.

Ezt a pártok úgy értelmezték, hogy látatlanban kellene rábólintaniuk és kifizetniük a plakáthelyeket. Az LMP például úgy nyilatkozott, huszonnégy órájuk volt eldönteni, elfogadják-e az ajánlatot, a DK és az MSZP már megkötötte a szerződést, ők nem tudják, pontosan hol fognak megjelenni a reklámjaik. Tehát vagy elfogadják az ajánlatot, vagy pedig a választási kampányban csak önkormányzati felületeken jelenhetnek meg, amelyek zömében fideszesek.

Az Odex akkor került képbe, amikor 2016-ban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos keretszerződést írt ki, és közbeiktatott egy reklámhely-értékesítő céget, amely a kormányzat és a plakátcégek között közvetített – ez volt az Odex. A vállalat tulajdonosa az IKO-csoport egyik cége, az IKO Production Kft., a csoport jelenleg a TV2 egyik műsorbeszállítója. Az IKO egyik tagvállalata, az IKO Holding decemberben a felcsúti polgármester érdekeltségébe került Mészáros Lőrinc egyik tőkealapján keresztül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!