2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Visszatértünk a 70-es évekbe”

Hír TV

2018. január 30., kedd 22:11, frissítve: kedd 22:55

Visszatértünk a 70-es évekbe, és mindent elölről kell kezdeni – így jellemezte az illiberális magyar állam kiépülését az idén 50 éves Pénzügykutató Zrt. vezérigazgatója.

A jubileumi konferencián Lengyel László a jelenkori magyar viszonyokról azt mondta: túlélték a Kádár-rendszert majd a rendszerváltást is, de sosem gondolták volna, hogy a jelenlegi rendszerhez hasonló épülhet ki az országban 2018-ra.

A jogász-közgazdász vezérigazgató hozzátette: nemcsak a jogrendszer leépülése és a maffiaállam kiépülése miatt aggódik, hanem a társadalom miatt is. Amit szerinte a jelenlegi rendszer – hasonlóan a Kádár-rendszerhez – saját képére formál.

Hogyha valami csoda folytán itt holnapra, ahogy ez egyébként Magyarországon történni szokott, megérkeznek az ENSZ-csapatok, egy olyan társadalmat találnak, amely jobban hasonlít Orbán Viktorra és rendszerére, mint az ENSZ-csapatok által hozott rendszerre. És akkor mit kezdesz ezzel a társdalommal? Mit csinálsz a homo orbanicussal? Mit csinálsz azzal, aki konfliktusokban, erőszakban, erőben, jognélküliségben, embertelenségben gondolkodik és cselekszik? – hangoztatta Lengyel László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!