2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Viperával verte agyon a nőt – 20 évet kapott

2016. április 26., kedd 16:30

20 év börtönt kapott az a férfi, aki másfél éve kirabolt és agyonvert otthonában egy idős nőt a Somogy megyei Viszen. Az akkor 19 éves vádlott a rabolt pénzből önálló életet kezdett volna. A 19 millió forintos bűnügyi költséget viszont majdnem teljesen az állam fizeti, amiért a bíróság szerint feleslegesen rendeltek el az ügyben DNS-vizsgálatot.

A gyilkosság elkövetésekor a fiatalember 19 éves volt. El akart költözni a faluból, amihez pénzre volt szüksége. Azt hallotta, hogy az áldozat sok pénzt tart otthon. Éjszaka végzett a 70 éves asszonnyal, lekapcsolta a villanyórát, majd egy teleszkópos acélbottal, közismert nevén egy viperával agyonverte. A házban elrejtett 800 ezer forintból mindössze 14 500-at talált meg.

A Kaposvári Törvényszék első fokon 20 év fegyházat szabott ki. Ez volt a törvényi maximum, életfogytiglant azért nem kaphatott az elkövető, mert a gyilkosság idején nem volt még húszéves. Másodfokon a Pécsi Ítélőtábla járt el. „A vádlott négyszeresen minősülő élet elleni bűncselekményt valósított meg, ami rendkívül kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény és egyúttal a vádlott személyében rejlő nagyfokú társadalomra veszélyességet is megalapozza. Ezért vele szemben mindenképpen a törvény szigorát kell alkalmazni” – mondta Kálik Katalin, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.


A vádlott az utolsó szó jogán már a börtönévekről beszélt. „Megpróbálok jól viselkedni, ha lehet, akkor minél előbb szabadulni” – fogalmazott G. Balázs.

A táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. „Úgy gondoljuk, hogy aki ennyi idős korában ilyen bűncselekmény elkövetésére képes, azzal szemben a törvény szigorával kell fellépni. Mint ahogy erre már más ügyekben is rámutattunk. Éppen ezért nem láttuk megalapozottnak az enyhítésre irányuló fellebbezéseket” – nyilatkozta Makai Lajos tanácsvezető bíró.

A vádlott legkorábban 2027-ben, 33 éves korában szabadulhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!