2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Veszélyesebb lesz a biciklizés? A főváros cáfol

,

2016. április 13., szerda 08:43, frissítve: szerda 20:40

Visszavonnának több, bicikliseket segítő szabályt Budapesten egy kiszivárgott tervezet szerint. A bringások tüntetnének, a főváros cáfol.

Közleményben cáfolta a Főpolgármesteri Hivatal, hogy visszavonná a kerékpárosokat segítő intézkedéseket. Korábban egy, a városházán terjedő dokumentumra hivatkozva állította a Magyar Kerékpárosklub, hogy szigorításokat terveznek, egyebek közt a jövőben nem lesz kötelező külön kerékpársáv felfestése, és nem lehet majd tekerni a keskenyebb buszsávokban. A szervezet szerint az állítólagos átalakítások miatt veszélyesebb lesz biciklivel közlekedni.

„Ez egy közlekedési eszköz, szerintem biztosítani kell, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a városban. Ezek az intézkedések ezt nem szolgálják, reméljük, hogy megváltoznak. Egyébként szinte biztos, hogy akár a demonstráció nélkül is meg fognak változni, mert erre halad a világ. Tehát minden város Kelet-Európában, Nyugat-Európában gyakorlatilag azt az irányt vette fel, amerre eddig a főpolgármester is vezette ezt a várost” – nyilatkozta Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!