2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Veszélyben az ellátás: érdekegyeztető értekezletet hívtak össze

2015. május 4., hétfő 06:51, frissítve: hétfő 14:30

Érdekegyeztető értekezletet hívott össze az egészségügyi államtitkár. A szakdolgozók szerint az eszköz- és szakemberhiány már az ellátást veszélyezteti.

Érdekegyeztető értekezletet hívott össze az egészségügyi államtitkár keddre – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eseményre a szakmai kamarák mellett az érdekképviseleteket és a civil szervezeteket is várják. Az egészségügyben dolgozók az elmúlt hónapokban többször is jelezték az államtitkárságnak, hogy tarthatatlannak látják a helyzetüket. A lap meg nem erősített forrásokból úgy értesült, az egyeztetéstől függetlenül megtartják az egészségügyiek május 12-re tervezett országos demonstrációját.

A Magyar Nemzet közben arról ír: a szakemberhiány miatt az egészségügyi szakdolgozóknak gyakran orvosi kompetenciába tartozó munkát is el kell látniuk. A lapnak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke azt mondta: a kialakult helyzetben az ápolók nehezen tudják teljesíteni az orvosok utasításait, ez pedig már nemcsak a betegellátást, hanem a szakdolgozókat is veszélyezteti. Babonits Tamásné szerint sok esetben a megfelelő eszközök is hiányoznak, mert a beszállítók már csak készpénzért biztosítják azokat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!