2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Végül csak lecsukhatják a trágyaborításon részt vevő gazdát

2017. augusztus 14., hétfő 16:38, frissítve: hétfő 17:49

Packáznak a hatóságok a földárverések ellen tiltakozó gazdával. Hiába van bírósági papírja arról, hogy nem követett el közlekedési szabálysértést, újabb eljárást indítottak ellene. Mivel továbbra sem hajlandó fizetni, az illetékes járási hivatal leültetné.

2015 novemberében egy teherautó trágyát öntöttek Kaposváron a földárveréseknek helyet adó épület elé. A kocsit Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő vezette, de az intézkedő rendőrök szerint az öntésben a bábonymegyeri Horváth János gazda is segített. Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt mindketten pénzbüntetést kaptak. Az LMP-s politikus fizetett, a gazda viszont fellebbezett, és a bíróság jogerősen felmentette.

Nemrég újabb eljárás indult ellene, a köztisztaság megsértése miatt kapott 15 ezres bírságot. Nem fizetett, ezért most három napra börtönbe akarják küldeni. „Én ezt nem követtem el. Mindenki láthatta, hogy Sallai R. Benedek borította a trágyát a kaposvári hivatal elé. Engem ezért 15 ezer forintra meg akarnak büntetni. Hiába fellebbezem, hiába mondom az igazamat, engem csak fenyegetnek. Nekem ez elején már kijelentették, akármiért is, de meg fognak büntetni. Tehát nem úszom meg ezt a dolgot, mert ott voltam és a gyülekezési jognak megfelelően részt vettem egy tüntetésen, egy demonstráción” – nyilatkozta Horváth János gazda.

A trágyaborításon egy másik bábonymegyeri gazda is részt vett. Szerinte kollégáját meg akarják félemlíteni. „Gyakorlatilag a hatalom bármit megtehet […]. Hiába van videofelvétel, hiába nem történt meg ez a dolog, akkor is rásütjük azt a bélyeget, márpedig ő ki mertre nyitni a száját, és ezért büntetést fog kapni” – mondta Gál Ferenc.

Sallai R. Benedek a parlamentben kérdezte Pintér Sándort és Lázár Jánost, hogy fordulhat elő, hogy valakinek papírja van arról, hogy nem követett el valamit, de mégis újabb büntetést kap és börtönbe mehet. Válaszukból az derült ki, az eljárás teljesen törvényes. „Teljesen, totálisan nonszensz ügy. Semmi másra nem jó, csak elrettentésre, ahogy mindenkit, aki gyakorlatilag ilyen szempontból a hatalom ellen fel akarja emelni a hangját, fel akar szólani, azoknak elrettentést tartson” – közölte Sallai R. Benedek.

Lázár és Pintér válaszából az is kiderült, az ügyet a hatóságok politikai nézetektől mentesen vizsgálták ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!