2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Vasutas kontra Kinizsi: felháborodtak a háromszoros díj miatt

2015. május 31., vasárnap 12:51, frissítve: kedd 15:48

Háromszor több bérleti díjat kell fizetni a Dunakeszi Vasutas Sportegyesületnek a helyi futballpálya használatáért, mint a rivális Kinizsinek. Az önkormányzat a fejlesztésekkel indokolja a döntést, a Vasutas viszont azt gyanítja, hogy így akarják őket ellehetetleníteni és előnybe hozni a rivális Kinizsit, amelynek futsalcsapatában játszik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Nem csak a fiataloknak, a Dunakeszi Vasutas Sportklubnak is elkélne a segítség. Az 1926-ban alapított, azóta többször átalakult egyesület nehéz napokat él. A vezetés a pálya bérleti díján vitázik az önkormányzattal. 150 gyermek jövője a tét.

A Vasutas elnöke, Gyetván András a bérleti díjról beszélt. A terület évtizedekig a MÁV tulajdonában állt, majd árulni kezdték, de nem akadt rá vevő. Végül az önkormányzat térítésmentesen megkapta a vasúttársaságtól. Az önkormányzat arra hivatkozik, hogy komoly fejlesztésekbe kezdett a sporttelepen. „Körülbelül 10 millió forintot kell ennek az egyesületnek kifizetni azon túl, hogy még az atlétáknak a futófolyosójára is bérleti díjat vetettek ki. Arra a műfűre, amit mi építtettünk. A Vasutas vásárolta, arra is bérleti díjat kell fizetni” – mondta a Dunakeszi VSE elnöke.

A szülők levelet küldtek a polgármesternek 718 aláírással. A Vasutas jövőjéről a klubvezetés, a város sportigazgatója és a szülők viharos egyeztetést tartottak. „Alakuljon egy olyan egyesület, amely kifejezetten dunakeszi, és városi neveket visel – ez magában foglalja mindkét működő labdarúgó-szakosztályt –, és akkor ezek a problémák, amik felmerültek, megszűnnének. Mindenki maradhatna a helyén, tovább edzhetne ott, ahol eddig edzett” – fogalmazott Seltenreich József sportigazgató.

A kompromisszumos javaslatot, a klubok egyesítésének tervét a vasutasos szülők nem díjazták és a bérleti díj emelését sem hagyták szó nélkül. „Mi indokolja azt, hogy ha itt a dunakeszi sporthoz értők azt mondják, források vannak, lehetőségek vannak, mi indokolja azt, hogy egyik évről a másikra triplázni kell a díjakat? Erre még nem kaptunk választ” – nyilatkozta az egyik szülő.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója – aki egyébként önkormányzati képviselő is Dunakeszin – azt mondja, a Vasutas elnökével hiába egyeztettek. „Nagyon sokat tettél, nem kétlem, csapatokat működtettek, és nem vagy hajlandó fizetni, mert azt szoktad meg, hogy nem fizetsz, lehet pont nem ezekkel a szavakkal mondtad. Itt befejeztük a beszélgetést, mert hiába mondtam, hogy megértem az érzelmeidet, de megváltoztak a viszonyok. Le kell ülni és tárgyalni kell. Erre András nem volt hajlandó” – szögezte le Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója.

Az álláspontok végül közeledtek, a képviselő-testületi ülésen fizetési haladékot kapott a Dunakeszi Vasutas, a bérleti díjból pedig talán engedményt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!