2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Varufakisz: Szörnyetegeket termel ez az Európa-modell

2016. szeptember 19., hétfő 22:30, frissítve: kedd 12:11

Egy germán–latin választóvonal mentén fog kettészakadni Európa – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban Janisz Varufakisz.

A Budapesten előadást tartó volt görög pénzügyminiszter szerint bár Magyarország a gazdag középső körhöz fog tartozni, magas munkanélküliséggel kell majd számolni, míg a külső országokban a magas infláció és a nemzeti valuták elértéktelenedése lesz a jellemző. Hozzátette: ez az Európa-modell „szörnyeteg vezetőket” fog kitermelni.

„Véleményem szerint hogyha az EU felbomlik, akkor lesz egy óriási törésvonal a Rajna folyó mentén. Az Alpoktól északra és délre elterülő germán gazdasági unióba beletartozna valószínűleg Lengyelország és a balti államok, továbbá Csehország és Magyarország is. És lenne egy latin unió is Franciaország és Olaszország részvételével, amely aztán később kisebb részekre bomlik. A germán zóna, amelybe valószínűleg  beletartozik Magyarország is, hiszen az önök ipara rendkívül szorosan kötődik a német gazdasági gépezethez, mérhetetlenül fejlődni fog” – vélekedett Janisz Varufakisz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!