2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Felvonták az nemzeti lobogót a Kossuth téren

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 03:27, frissítve: csütörtök 09:05

Számtalan megemlékezés és demonstráció várható a választás előtti utolsó nemzeti ünnepen. A Hír TV Online összeszedte a legfontosabb március 15-i eseményeket a fővárosban.

9.00 – Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt. A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel.

Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység is.

 
Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök és a lovas díszegység az Országház előtt.
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

12.00 – Több tízezres tömeg gyűlt össze a Bem téren, a békemenet azonban késsel indul, a elindul a Békemenet. A kormánypárti civil szervezet, a CÖF által szervezett vonulás a Kossuth téren ér véget, ahol a résztvevők meghallgatják Orbán Viktor beszédét a 14 órakor kezdődő állami ünnepségen.

12.00 – Szintén délben, a Blaha Lujza térről indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alternatív Békemenete. A viccpárt vonulásának útvonala még nem ismert.

13.00 – Az LMP megemlékezése a Benczur Hotelben. Beszédet mond Hadházy Ákos társelnök és Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt.

14.00 – Állami ünnepség a Kossuth téren. Beszédet mond Orbán Viktor kormányfő is.

15.00 – A Jobbik megemlékezése a Batthyány-örökmécsesnél (a Báthory utca és a Hold utca kereszteződése). Beszédet mond Vona Gábor miniszterelnök-jelölt, és a párt képviselőjelöltjei is esküt tesznek.

15.00 – „Most kell talpra állni!” Az MSZP–Párbeszéd, a Liberálisok és a DK közös megemlékezése a Fővám téren. Az eseményen beszédet mond többek között Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt is.

17.00 – Diáktüntetés és megemlékezés az Operánál. Nem ez az első tüntetés, amit a Független Diákparlament szervez a hazai oktatás megújításáért, idén már két demonstráció is volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!