2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Van itt még valami, ami normálisan közlekedik Budapesten?

Hír TV

2018. május 26., szombat 09:29, frissítve: szombat 09:35

Ha megnyitjuk a Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldalát, egy egész listát kapunk arról, hogy melyik járat nem közlekedik, marad ki, pótolják, romlott el. Budapesten ez lassan szokványos.

Hírügyelet várt rám szerkesztőként szombaton, a XI. kerületből kellett bejutnom valahogy a Hír TV-be, ami a III. kerületben van. Olyan 50-60 perc alatt szoktam megtenni a nagyjából 13 kilométeres utat tömegközlekedéssel. Miután megnéztem a BKK Facebook oldalát, inkább hívtam egy taxit, Balatonra hamarabb leértem volna (kocsival), mint két kerülettel arrébb.

A hétvégi felhozatal a tömegközlekedési változásokat illetően:

Nem járt a 4-6-os villamos a Széll Kálmán tér M és Oktogon M között felsővezeték hiba miatt.

 

Olvasónk küldte a képeket arról, hogy ez mit eredményezett, kisebb embertömeg várta a pótlóbuszokat a téren. Végül a BKK reggel kilenc óra után kiírta a Facebookra, hogy már nincsen fennakadás.

 

A fővárosban ezen a hétvégén nem egyszerű közlekedni, ma és vasárnap a H5-ös HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és a Batthyány tér között, karbantartás miatt. Legutóbb márciusban kellett hosszabb menetidővel számolnia az utasoknak, akkor szintén karbantartás és felújítás miatt a csepeli HÉV, helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedett.

A H7-es vonalon műszaki hiba miatt változtak a HÉV-szerelvények indulási időpontjai, menetidejük pedig a szokásosnál 2 perccel hosszabb, közölte a BKK.

A H6-os HÉV sem a szokványos módon jár, a BKK a közösségi oldalán azt írja, „ma és holnap a H6-os HÉV a megszokottól eltérő időpontokban indul, a szerelvények pedig Soroksár és Dunaharaszti állomás között az ellenkező irányú peronoknál állnak meg”.

Ha kirándulni mennék sem lesz egyszerű dolgunk, a közlekedési központ szerint „ma, holnap és holnapután 22 órától az utolsó járatindulásig karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű, helyette a Széll Kálmán tértől a Svábhegyig a 21-es és a 21A busszal, onnan a Széchenyi-hegyig a 60-as pótlóbusszal lehet utazni.”

A XI. kerületiek pedig arra ébredhettek, hogy az Etele út és a Fehérvári út csomópontjának átépítésével folytatódnak az 1-es villamos meghosszabbításának kivitelezési munkái.

Ide másoljuk, hogy ez melyik járatokat befolyásolja, úgy jóval egyszerűbb

• A 17-es villamos megosztva, két szakaszon jár: a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól a Móricz Zsigmond körtér M megállóig, a Savoya Park végállomástól pedig a Kalotaszeg utca megállóhelyig.

• A 41-es villamos rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Kalotaszeg utca,

• A 47-es villamos szintén rövidített útvonalon, a Városház tér és a Kalotaszeg utca között közlekedik.

• A 41-es villamos kimaradó, Bécsi út / Vörösvári út–Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 19-es villamossal, illetve a 17-es villamossal, míg a 47-es villamos kimaradó, Deák Ferenc tér M és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

A 48-as villamos ezen a hétvégén nem jár.

Ha még több terelésre, kimaradása, pótlásra kíváncsi, ott a BKK Facebook-oldala. Ha pedig inkább nyugodt maradna, sétáljon egyet a levegőn. Élvezze ezt a szép szombati napot.

A szerk.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!