2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Vámosok is előzetesbe kerültek

,

2015. augusztus 1., szombat 13:30, frissítve: szombat 17:20

Két csempészt és kilenc pénzügyőrt tartóztatott le a nyíregyházi járásbíróság vesztegetésért. A bűnbanda kilenc másik tagja házi őrizetbe került.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csempészek lefizették a pénzügyőröket, akik a kenőpénz fejében átengedték a határon az ukrán cigarettával megpakolt autókat. A bíróság szerint a letartóztatott személyek esetében fennállt a szökés, a tanúk befolyásolásának és a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

„A Központi Nyomozó Főügyészség húsz személy előzetes letartóztatását indítványozta. A Nyíregyházi Járásbíróság 11 személy esetében az előzetes letartóztatásról rendelkezett, míg 9 személynek a házi őrizetét rendelte el. A Központi Nyomozó Főügyészség a házi őrizetet elrendelő bírói végzés ellen fellebbezést jelentett be, mivel „mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy ezen személyekkel szemben is fennállnak az előzetes letartóztatás okai, nevezetesen hogy náluk is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás befolyásolásának veszélye, illetve a bűnismétlés veszélye is. A kényszerintézkedések alapvetően nem jogerősek, mivel a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek. A kérdésben a Nyíregyházi Törvényszék fog majd dönteni” – fogalmazott Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!