2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újraindul Pásztó polgármesteri posztjáért Dömsödi Gábor

Hír TV

2018. április 27., péntek 17:20, frissítve: péntek 19:07

A településvezető ezt a Hír TV Tantusz című műsorában jelentette be.

„Nálunk a Becsó testvérek mondják meg, hogy lesz-e pályázat, sőt azt is ők mondják meg, hogy milyen lesz a pályázat. És ezután magára hagyják a polgármester, hogy ki tudja-e hozni ebből a legjobbat.”

A fideszes Becsó Károly és testvére kétes ügyeit firtatta a választási kampányban Dömsödi Gábor, Pásztó független polgármestere, aki az LMP színeiben indult országgyűlési képviselőként. A politikus végül alulmaradt kormánypárti riválisával szemben.

Három hét sem kellett a választások után, hogy polgármesteri tisztségéről is búcsúznia kelljen. Pásztó képviselő-testületének fideszes többsége ugyanis a testület feloszlatása mellett döntött.

„Beleléptem a politikai érdekekbe, az ő politikai érdekeikbe, és ne felejtsük el, hogy a pályázati pénzek kiosztása most jön, most kell kiírni a pályázatokat, és én azt egyértelművé tettem, hogy csak átlátható, nyílt közbeszerzésen, korrekt módon lehet pályáztatni azokat, akik ezt a sok milliárd forintnyi pénzt már elvihetik.”

Dömsödi Gábor a Becsó-testvérek bosszúját sejti a történtek mögött. Szerinte azzal, hogy a képviselő-testület fideszes tagjai lemondtak, gyakorlatilag őt mondatták le. A lemondott pásztói képviselők viszont állítják, erről szó sincs. „Nemcsak velem, de mások előtt is megalázó hangnemben beszéltél, nemcsak velem, hanem nagyon sok mindenkivel a képviselőteremben is. És úgy érzem, hogy ez a város érdeke, mivel a testület, én a magam nevében beszélek, nem tud együttműködni. Ehhez is jogunk van, a demokráciához, hogy kifejezzük nemtetszésünket” – közölte Farkas Attila volt alpolgármester.

A képviselő-testület feloszlatása miatt időközi választást írnak ki Pásztón – Dömsödi Gábor a Hír TV Tantusz című műsorában már jelezte: újraindul posztjáért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!