2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ujhelyi: Ne engem kérdezzenek az MSZP belügyeiről

Hír TV

2017. november 16., csütörtök 21:09, frissítve: csütörtök 21:38

A politikus elmondta, bár továbbra is tagja az MSZP-nek, szükség van egy olyan mozgalomra, ami képes a mai párthatárokon túl is napirenden tartani az Európai Unió átalakulásával kapcsolatos kérdéseket.

Az MSZP belügyeiről kérdezze meg a párt vezető tisztségviselőit, mert én már nem tartozom közéjük – mondta Egyenesen című műsorunkban az MSZP volt alelnöke. Ujhelyi István közölte, az általa életre hívott új szerveződés, a Radikális Európai Demokraták (RED) nem pártként, hanem mozgalomként tevékenykedik, és elsősorban civileket, fiatalokat és szakértőket szólít meg. A politikus elmondta, továbbra is tagja az MSZP-nek, de úgy érzi, szükség van egy olyan mozgalomra, ami képes a mai párthatárokon túl is napirenden tartani az Európai Unió átalakulásával kapcsolatos kérdéseket.

– Nem fog tudni belőlem olyan mondatot kihúzni, ami arról szólna egyébként, hogy én fél lábbal kívül vagyok az MSZP-ből. Azt gondolom, hogy Magyarországon szükség van, az áprilisi választásoktól függetlenül, egy olyan baloldali pártra, amely kellőképpen radikális, kellőképpen gyökeres változásokat szeretne a mai magyar társadalmi viszonyokhoz képest.
– Szélsőséges?
– A radikális nem szélsőséges. A radikális, az gyökeres változásokat és minél hamarabb végrehajtani akaró, az igazságosság és a szabadság eszméi mellett hitet tévő politikai nézet – mondta Ujhelyi István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!