2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Újévi fogadalom, és ami mögötte van

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 16:26, frissítve: vasárnap 16:43

Leadni pár kilót, pénzt spórolni és leszokni a dohányzásról – ezek voltak idén is a slágerek. Idén is sokan tettek újévi fogadalmat, januárban emiatt megtelnek a konditermek, de nagy a lemorzsolódás. Majd jönnek a szürke hétköznapok, ahol már nem könnyű betartani az újévi fogadalmakat. Szakértőink segítségével igyekeztünk körüljárni a témát.

A Hír TV által megkérdezett személyi edző szerint nem szabad azonnali eredményt várni, a fokozatosság nagyon fontos.

 „Mindenképpen ajánlom, hogy heti minimum háromszor egy óra edzéssel tegyünk az egészségünkért, valamint a táplálkozás megreformálását ne a divatdiétákkal kezdjük, ne az egyoldalú étrendet válasszuk, hanem a változatosat. Figyeljünk a fehérje, a szénhidrát és a zsírok arányára, a friss zöldségek beiktatásával” – mondta Szántai Anita.

Sokan a dohányzást is az év első hónapjaiban igyekeznek feladni. Ideiglenesen segítség lehet a gyógyszeres kezelés, de hosszabb távon már tudatos felkészülést igényel a leszokás – állítja egy terápiás szakember.

„Ezt mindenki a saját orvosával, ha úgy gondolja, meg tudja beszélni. Ez megkönnyíti a leszokás folyamatát, de nem végzi el a munkát. Megkönnyíti ugyan a folyamatot, de a személynek továbbra is ki kell dolgoznia ezeket a terveket. És akkor vannak pszichológia segítségek is: olyan telefonos tanácsadó szolgálat, ahol egyszerűbb tanácsokkal segítenek végigkísérni a leszokás folyamatában, de fordulhat pszichológushoz is” – hívta fel rá a figyelmet Urbán Róbert egyetemi docens.

„A pénzügyek tekintetében a takarékosság a legnépszerűbb cél az újévben” – mondta Sándorfi Balázs pénzügyi szakértő.

„Erősebben takarított meg a magyar lakosság az elmúlt  5-7 évben, mint a környező országok, viszont ez a megtakarítási többlet jellemzően a jobban szituált rétegeknél csapódott le. Ami az alkalmazott eszközöket illeti, itt elsősorban az állampapír-állományjelentő megugrása, a már említett bankbetétekhez viszonyított kamattöbbletnek köszönhető, illetve az állami támogatással bíró megtakarítási formákat részesítette előnyben a lakosság” – tette hozzá.

A legtöbben lakásra vagy a nyugdíjas éveikre igyekeznek spórolni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!