2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Új nem épül, meglévő intézmény válik szuperkórházzá

2016. április 27., szerda 18:03, frissítve: szerda 18:04

Kétféle terv kerül a kormány elé a fővárosi szuperkórházról – mondta az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott: a budapestiek jól járnak, bármelyiket fogadják el. A kormány meglevő intézményeket fejleszt majd – új intézményt azért nem épít, mert az államtitkár szerint nem lett volna értelme egy presztízsberuházásnak.

„A budapesti képviselők javaslatára döntöttünk arról, hogy Budapesten egy új nagy kórház építésére van szükség” – több mint egy éve még frakcióvezetőként jelentette be a fővárosi szuperkórház építését Rogán Antal. Nem sokkal később már a helyét keresték, az előkészítésre is elkülönítettek 1 milliárd forintot.

Nem akarunk presztízsberuházást csinálni. (Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyi államtitkár)

Az egészségügyi államtitkár visszakozna. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a szakmának és a lakosságnak nem egy új kórházra van szüksége, hanem több felújítottra.

„Szeretnénk mindenképpen középtávon is már a teljes fővárosról gondoskodni. Nem tehető az meg, hogy ezt csak egy szigetszerű dologként értelmezzük, mi szeretnénk ezt teljeskörűen megoldani” – hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Az egészségügyért is felelős csúcsminisztérium vezetője is két elképzelésről beszélt a parlamentben – hogy melyik lesz a befutó, arról még idén dönthet a kormány.

„Az egyik oldalon áll egy nagy új, zöldmezős beruházás, a másik oldalon pedig egy három vagy négy területre kiterjedő súlyponti fejlesztés” – fogalmazott Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere.

A nemzetgazdasági miniszternek azonban úgy tűnik, nem szóltak a változtatásokról – Varga Mihályt meglepetésként érte a koncepcióváltás ötlete, hiszen a büdzsében az építkezéssel számoltak. „A költségvetésbe beírtunk egy sort, új budapesti kórház, ez most is szerepel benne, 4 milliárd forint van erre elkülönítve” – árulta el Varga Mihály.

Varga Mihály az interjúban elismerte, hogy a már meglévő fővárosi kórházak is felújításra szorulnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!