2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Új motort kapott a Mentőmotoros Szolgálat

2015. augusztus 15., szombat 15:30, frissítve: szombat 15:42

Több mint 270 civil motoros és motoros mentő vonult fel a Mentőmotoros Szolgálat fennállásának 10 évfordulója alkalmából. Civil felajánlásból a szolgálat új motort kapott a jubileumon.

Motoros mentők vezették a konvojt Gödöllő főútján. Csaknem 270-en kísérték őket. Tíz éves a Mentőmotoros Szolgálat, a felvonuláson a szervezetet támogató civilek is nyeregbe pattantak. A menet Budapestről indult Gödöllőn át Domonyvölgybe.


A szolgálatnak új motort adományoztak a jubileum alkalmából. „A mentőrobogó nem arra való, hogy futkosson a város egyik pontjától a másikig, hanem arra való, hogy sürgős, életveszélyes sérülések esetén gyorsan odaérjen, és elvégezze a beavatkozásokat” – mutatott rá Varsányi Zoltán, a Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Tavaly 2000 balesethez riasztottak motoros mentőket. „Ez a jármű nagyon gyors, és a nyeregben pedig egy olyan szakember van, akinek minden lehetősége megvan arra, hogy elvégezze az alapvető életmentő beavatkozást, amíg a mentőautó megérkezik” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

A Szolgálat több mint 30 motorral ment életet az országban. „Szükségünk van a jelentős civil támogatásra, az 1%-ok felajánlására, illetve megpróbálunk minden olyan rendezvényen eljutni a társadalom különböző rétegeihez, ahol a mentők tudnak találkozni a civilekkel, ezért hoztuk létre ezt a mentőmotoros napot, aminek a motorosok között van a legnagyobb visszhangja, de hál' istennek nem motorosok is támogatnak” – mondta Porpáczy Richard, a Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítója.

A motoros mentést 2004-ben fiatal orvosok indították el, mentőrobogók pedig 2008 óta futnak Budapest útjain.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!