2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Tüntettek a jobbikos városvezetés ellen

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 21:43, frissítve: csütörtök 21:51

A városvezetés ellen tüntettek Ózdon. A csendes demonstráción a résztvevők hátat fordítva, táblákat feltartva bírálták a jobbikos polgármester eddigi munkáját. A tüntetésen Janiczak Dávid is megjelent, aki szerint a városvezetés mindig nyitott volt az ózdiak véleményére, de a megoldást nem a táblákra írt üzenetekben, hanem a valódi kérdésekben látja.

A városházának háttal, táblákkal a kezükben tiltakoztak a városvezetés munkája ellen az Ózdi Lokálpatrióta Kör tagjai. A csoport tavaly azért alakult meg, mert úgy érzik semmilyen fórumon nem mondhatják el a véleményüket arról, hogy szerintük nincsenek valódi tervei a városvezetésnek, csak látszatintézkedések zajlanak Ózdon.

„Az rendben van, hogy a köztéri szobrokat átviszik A-ból B-pontba, az is rendben van, és örülünk neki, hogy szerelemlakatfa van meg az újszülött gyerekeknek facsemetét lehet ültetni, de gyakorlatilag milyen projekteket akarnak ők megvalósítani? Ezt mi most azt kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem látjuk” – mondta Fodor Erika, a tüntetés szervezője.

A csendes demonstráción megjelent a város polgármestere is. Janiczak Dávid szerint ők mindig nyitottak voltak a párbeszédre, de jobbnak látná, ha a táblák helyett valódi kérdéseket tennének fel neki a munkáját bíráló ózdiak.

„A tüntetés és a véleménynyilvánításnak egy demokratikus formája, aminek minden formáját támogatom Ózd városában. Csakúgy mint a közmeghallgatást, ami egyébként most volt pár órával ezelőtt, élőben közvetített a televízió, és nagyon sajnálom, hogy nem jöttek el. Ott feltehették volna a kérdéseiket. Én nyitott vagyok a párbeszédre, most is, ha bárki idejönne, én most is nagyon szívesen beszélgetnék vele” – mondta a jobbikos városvezető.

A demonstráció végig békésen zajlott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!