2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Tüntetett Pécsett, repült a munkahelyéről

Hír TV

2017. december 22., péntek 12:30, frissítve: péntek 12:51

Kirúgták a munkahelyéről azt a férfit, aki felszólalt egy múlt heti pécsi tüntetésen. P. Horváth Tamás abban a középiskolában dolgozott, melynek korábbi főigazgatója, jelenleg igazgatótanácsi elnöke Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Az intézmény vezetője tagadja, hogy összefüggés lenne az elbocsátás és a tüntetésen való részvétel között.

P. Horváth Tamás egyike volt azoknak a felszólalóknak, akik a pécsi önkormányzat nyilatkozata ellen tiltakoztak. A városatyák szerint Az Emberség Erejével Alapítvány nemkívánatos Pécsett, mert a Soros Györgytől kapott 130 millió forint támogatással be akarnak avatkozni a jövő évi választásba. A demonstráción mintegy kétszázan vettek részt. A Zsolnay családról több könyvet író, öt gyermeket nevelő P. Horváth Tamás a református gimnáziumban és kollégiumban szakácsként dolgozott, munkaviszonyát a tüntetés után néhány nappal megszüntették.

„Semmilyen előjele nem volt, nem is gondoltam, hogy bármiféle problémám adódhat ebből, hiszen a rendszerváltás óta eltelt egy pár év, és a szólásszabadság demokratikus alapérték, a gondolat szabadságáról és a véleménynyilvánítás szabadságáról nem is beszélve” – mondta P. Horváth. 

A gimnázium főigazgatója csak a kirúgásról beszámoló Szabadpécs.hu újságírójának, Babos Attilának nyilatkozott. „Abból a szempontból nagyon korrekt volt, hogy viszonylag hamar válaszolt minden megkeresésre. Gyakorlatilag hárított, ahogyan az Átlátszón és a Szabadpécsen is megjelent, hárította, mondjuk így, azt a fajta vádat, hogy az ellenzéki szerepvállalás és a szerződésbontás között bármiféle összefüggés lett volna” – így Babos Attila.

A református kollégium korábbi főigazgatója, jelenleg pedig az igazgatótanács elnöke Hoppál Péter, a Fidesz városi elnöke, országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár. Az önkormányzat többek között az ő javaslatára fogadta el az alapítványt megbélyegző nyilatkozatot.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!