2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Tudtak Vizoviczki drogbizniszeiről, de nem számított

,

2016. augusztus 3., szerda 07:30, frissítve: szerda 08:58

Pontos képet kaphatott a vádhatóság a Vizoviczki-szórakozóhelyeken zajló drogkereskedelemről a drogügyleteket irányító Varga István koronatanútól – állította az N1TV-nek a diszkópápa belső ellenőre.

A nő szerint mivel Vargával vádalkut kötöttek, a kábítószerügyekben eljárást sem indított az ügyészség. Az N1TV nyilvánosságra hozta a kihallgatási jegyzőkönyveket is, melyekben Varga azt állítja: rendszeresen nagy összeget, akár tízmilliókat is fizettek rendőrtiszteknek különböző „szívességekért”. Egyik megvett rendőrük például egy komolyabb összegért elvállata, hogy megöli a börtönben a diszkópápa ellenlábasát, de ez végül nem sikerült. A vádalku által védett Varga István azt is mondta, hogy Vizoviczkit a rendszerváltás idején Földi Péter fedőnéven beszervezte a rendőrség, miután prostitúciós ügyek miatt letartóztatták.

Nem tudni, miből fizette ki Vizoviczki László a magyar igazságszolgáltatás történetének legnagyobb óvadékát, 250 millió forintot, a diszkópápa vagyonát ugyanis elméletileg zárolta az ügyészség, miután 2012-ben letartóztatták. A sajtó találgatásai szerint a pénzt vagy Vizoviczki régi barátai dobták össze, vagy családja azokból az offshore-cégekből, melyekre nem terjedt ki az ügyészségi zár.

Terhelő információk birtokában
A Magyar Nemzet bűnügyi tudósítója szerint az adóhatóságnak vizsgálnia kellene a pénz eredetét. Szemán László azt is mondta: prominens személyekről, köztük politikusokról is terhelő információkat tudhat az egykori diszkópápa, és ez játszhatott szerepet 2012-es letartóztatásában is. Bővebben >>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!