2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Az ügyészség együttműködik a Portik–Vizoviczki–Rogán maffiával”

2016. július 27., szerda 15:41, frissítve: vasárnap 13:35

Az ügyészséget ekézik az ellenzéki pártok, miután nem indult eljárás Rogán Antal ellen. A vádhatóság szerint a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás semmilyen konkrétumot nem mondott arról a 10 millió forintnak megfelelő euróról, amit állítása szerint Rogán Antalnak adott át még 2010-ben.

„Különösebben nem tárgyaltunk, én annyit mondtam, hogy az Árpi kérésére a Mariann küldi a pénzt. Én ezt átadtam, megnézte, mondta, hogy nagyon szépen köszöni, én mentem is a dolgomra.”

10 millió forintnyi kenőpénzt adott át Rogán Antalnak 2010-ben – ezt állította Portik Tamás egykori Energol-vezér egy júniusi tárgyaláson. A vallomást követően egy magánszemély tett feljelentést, a Központi Nyomozó Főügyészség azonban nem indított eljárást. Arra hivatkoztak, hogy a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik nem tudta felidézni, hogy pontosan hol és mikor történt a kenőpénz átadása.

„Éppen a rendőrség feladata lenne, hogy ezeket feltárja” – kommentálta a hírt az Együtt alelnöke. Juhász Péter szerint felháborító, hogy miközben ellenzéki politikusok ellen egy Facebook-bejegyzés miatt is indítottak már eljárást, addig Rogán Antallal szemben ezt annak ellenére sem tették meg, hogy bírósági tárgyaláson, eskü alatt vádolták meg bűncselekmény elkövetésével.

„Lesz Rogán–Portik szembesítés, hiszen a bíróságon folyamatban van ez az eljárás továbbra is. Tehát én, Juhász Péter eskü alatt vallom, és vállalom, hogy ezeket a kérdéseket ott helyben föl fogom tenni Portik Tamásnak, aki erre válaszolni fog, és innentől nem lesz akadálya, hogy az ügyészség megindítsa a nyomozást, mert tudni fogjuk, hogy hány darab címletben, milyen körülmények között és kinek adott át, milyen pontos helyszínleírás mellett adott át Portik Tamás 10 millió forintot” – fejtette ki Juhász Péter.

A Demokratikus Koalíció menesztené a főügyészt. „Addig, ameddig Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, senki, fideszes képviselő, fideszes politikus ellen nem fog nyomozást elindítani, hiszen elemi érdeke Polt Péternek és az ő általa vezetett ügyészségnek, hogy ezeket az ügyeket eltussolja” – fogalmazott  Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője.

Egy másik baloldali kispárt, a Párbeszéd Magyarországért szerint a vádhatóság a kormány befolyása alatt áll. „Az egész érvelése az ügyészségnek teljesen abszurd. Úgy kell kapirgálniuk, hogy találjanak valami jogszabályt, amivel meg lehet akasztani ezt a nyomozást, de valójában pontosan látjuk, hogy itt kilóg a lóláb. Pontosan látjuk, hogy az ügyészség együttműködik a maffiával, együttműködik a Portik–Vizoviczki–Rogán maffiával. Az ügyészség a maffia része, és ráadásul nem a kormánytól függetlenül a maffia része, hanem gyakorlatilag a jelenleg is hatályban lévő magyar kormánnyal együtt a maffia része” - fejtette ki Barabás Richárd elnökségi tag.

A Jobbik szerint az ügyészség kivételezik a fideszes politikusokkal.

A Fidesz közleményben válaszolt: szerintük az ellenzék csak a saját ügyeiről próbálja elterelni a figyelmet azzal, hogy maffiózók hazugságait felhasználva folytatnak összehangolt lejárató kampányt a kormány ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!