2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Továbbra is patthelyzet van a Keletinél

2015. szeptember 4., péntek 12:12, frissítve: péntek 12:15

Folytatódik a patthelyzet a fővárosi Keleti pályaudvaron.

400-500 menekült aludt 7 órakor a Keleti pályaudvarnál lévő aluljáróban. A munkába igyekvőknek alvó embereken kellett átlépni, hogy eljussanak a metróhoz – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Továbbra is nyugalom van a pályaudvar környékén 9 órakor. Mivel a szél feltámadt, és az eső is elkezdett esni, a menekültek a pályaudvar előtti térről beköltöztek a pályaudvarra sátrastól, hálózsákostól együtt. Rendőri jelenlét továbbra sincs – nyilatkozta a Hír Televízió helyszíni tudósítója, aki hozzátette, külön iparág épült a menekültekre. Látták, ahogy 80-100 telefont töltöttek egy közeli zöldségesnél. A 15 perces töltésért cserébe 5 eurót számolt fel az üzlet telefononként. Jelenleg is több mint 2000 migráns van a Keleti pályaudvaron.

A MÁV Start Zrt. bejelentette, hogy visszaadják a nemzetközi jegyek árát azoknak, akik készpénzben vásárolták meg azokat. Erről vélhetően nem tudnak a menekültek, hiszen a hangosbemondón nem hangzott el ez az információ – fogalmazott a Hír Televízió tudósítója 10 órakor.

11.30-kor a hangoskodók elkezdték összegyűjteni a migránsokat, hogy gyalog induljanak Németország felé. Eddig 200 embert gyűjtöttek össze, akik már a csomagjaikat összeszedve készen állnak az útra. A csoport szerint ha már sikerül összegyűjteni ezer embert, akkor már érdemes elindulni, hiszen akkor senki nem tudja őket megállítani. Ausztrián keresztül Németországba indulnának – nyilatkozta a Hír Televízió helyszíni tudósítója 12 órakor.

Kósa: A nagyobb káoszt próbálták ezzel elkerülni

Nem indulnak a Keleti pályaudvarról vonatok Nyugat-Európába, a járatok felfüggesztését a migrációs válság miatt rendelte el a MÁV még csütörtökön. Kósa Lajos szerint a MÁV a még nagyobb káoszt próbálta elkerülni a korlátozással. A Fidesz alelnöke azt mondta: nemzetbiztonsági okokból szoríthatták ki az illegális bevándorlókat a Keleti pályaudvarról. „Az országos rendőrfőkapitány utalt arra, hogy vannak olyan adatok, amelyek viszont nemzetbiztonságot érintenek, tehát nem közölhetők a nyilvánossággal, aminek kapcsán a rendőrök az első nap azt a döntést hozták, hogy inkább hadd menjenek a vonatok, a második naptól kezdve szorították ki az érvényes úti okmánnyal nem rendelkezőket, és próbálták meg visszaállítani a pályaudvar rendjét” – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!