2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Török események: nincs magyar sérült

2016. július 16., szombat 11:07, frissítve: szombat 15:28

Sem az áldozatok, sem a sérültek között nincs magyar – fogalmazott Szijjártó Péter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján a török eseményekkel kapcsolatosan úgy fogalmazott: „Minden, ami Törökországban történik, az hatással van az EU-ra és Magyarországra is. A magyar kormány elismeri a török kabinet terrorellenes küzdelmét, és egyúttal a leghatározottabban elítélik a tegnapi puccskísérletet. Az áldozatok számának és az elkövetett eszközök alapján terrorcselekménynek nevezhetjük ezt az eseményt.”

Hozzátette: reggel beszélt a török külügyminiszterrel, aki elmondta, a kormány visszavette az ellenőrzést, és kontroll alatt tartja a helyzetet. Az utcára vonult embereknek köszönhető, hogy sikerült megállítani a puccsot. Szijjártó Péter elmondta az ankarai nagykövetség utcájában éjjel lövöldözés volt, rendőség biztosítja az ankarai nagykövetséget, ahol 24 órás konzuli ügyeletet is tartanak. Hajnalig 143-an regisztráltak konzuli védelemre Törökországban, reggelre 175-re nőtt a regisztrált magyarok száma. Minden magyar állampolgárt arra kérünk, hogy óvatosan járjanak el. A konzuli regisztrációt ne hagyja ki senki, aki oda utazik. A reggel a 7.55-re érkező járatot törölték. Egyelőre nagy a fejetlenség a légi közlekedés tekintetében. A kinti várókban viszont viszonylagos nyugalom uralkodik, azonban nem adnak megfelelő tájékoztatót ott. A halottak közül 104 puccsista. Eddig 1154 sérültről tudnak. Sem az áldozatok, sem a sérültek között nincs magyar” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!