2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Toroczkai: Történelmi tettet hajthat végre a kormány

,

2015. június 13., szombat 15:30, frissítve: szombat 15:40

Ásotthalom jobbikos polgármestere osztja a kormány bevándorlási politikáját – Toroczkai László is automatikusan visszafordítaná a Szerbiából érkező határsértőket. Az erről szóló törvénymódosítást jövő héten kezdi tárgyalni az Országgyűlés.

Gabonból és Burkina Fasóból indultak azok a határsértők, akiket egy mezőőr kapott el a szerb–magyar határon fekvő Ásotthalom külterületén nemrégiben. „A zöldhatár itt a hátunk mögött és tőlünk balra található. A hivatalos átkelőhely is tőlünk balra, másfél-két kilométerre van, de a migránsok – és ki tudja, még kicsoda – a zöldhatáron szinte bárhol bejöhetnek” – mondta Sáringer Zoltán ásotthalmi mezőőr.

A község jobbikos polgármestere ugyanazt mondja, mint a kormány. Toroczkai László is lezárná a déli határt. „A kormány, ha ezt meg tudja tenni, akkor történelmi tettet hajt végre és megállít egy olyan népvándorlást, amibe Magyarország és Európa is bele fog pusztulni. Azt gondolom, hogy aki valódi politikai menekült, az jelen pillanatban Magyarországra csak Ukrajna felől jöhet, hiszen csak egyetlenegy szomszédos országunkban zajlik háború, ez Ukrajna. Mindenki más gazdasági bevándorló” – nyilatkozta Toroczkai László polgármester.

A Szegedhez tartozó Tompaszigetnél két hónapja minden este csoportok jelennek meg, átöltöznek, megpihennek és továbbindulnak, sok esetben a közeli házak kerítésén átmászva, keresve a menekülési, továbblépési útvonalat, állítja Nógrádi Tibor, a szegedi önkormányzat fidesz–L.É.T.-es képviselője.

A körzet képviselője azt mondja, hogy Tompaszigeten egy-két napot töltenek a határsértők, majd továbbállnak. „A helyiek egyrészről továbbra is a magyarokra jellemző szolidaritással segítenének – főleg a karon ülő gyerekekkel érkezőket. Vizet, élelmet, alapvető élelmet adnak nekik, viszont megjelent emellett a félelem is. Este fiatal lányok, kamaszgyerekek érkeznek haza iskolából, szórakozásból, és rettentően félnek. A szülők is félnek, hogy hogyan érnek haza a gyermekek, meg a gyermekek is félnek ezen a sötét utcán végigmenni. Tehát nagyon-nagyon komoly gondjaink vannak” – tette hozzá Nógrádi Tibor.

Már a parlament előtt van az a törvénymódosító javaslat, amely lehetővé tenné a Szerbiából érkező határsértők automatikus visszafordítását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!