2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több százan kísérték utolsó útjára Pozsgay Imrét

2016. április 15., péntek 19:48, frissítve: péntek 20:50

Több százan kísérték utolsó útjára Pozsgay Imrét a fővárosi Farkasréti temetőben. A volt államminiszter 83 éves volt.

Pozsgay Imre egyik legtöbbet idézett gondolatát is beleszőtte búcsúztatójába az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán szerint a volt államminiszter életútja reményt is adott az embereknek. „Hogy a tisztességről még mindig hihetjük, hogy lehet politikai kategória is, azt néhány kevesek mellett Pozsgay Imrének köszönhetik a magyarok. A politika persze mesterség is, megvan a maga csínja-bínja. Alkalmazkodni kell néhány szabályhoz, tudni kell taktikázni, stratégiát alkotni, konszenzust keresni” – hangzott el az államtitkár beszédében.

Pozsgay Imre búcsúztatásán több százan vettek részt, politikusok, közéleti személyek, művészek. A Magyar Demokrata Fórum alapító tagja a rendszerváltás alatt szerzett érdemei miatt méltatta a volt államminisztert.

„Volt bátorsága dönteni akkor, amikor politikustársai többsége még kivárt, vagy makacsul ragaszkodott az alapjaiban is szétzüllő, széthulló rendszer töredező bástyáihoz” – mondta a Magyar Demokrata Fórum alapítója, Lezsák Sándor.

Pozsgay Imre volt az első kommunista politikus, aki a rendszerváltás előtt – a hivatalos ellenforradalom elnevezés helyett – népfölkelésnek nevezte az 1956-os eseményeket.

A volt államminiszter, egyetemi tanár március 25-én, 83 évesen halt meg. Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a család kérésére zárt körben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!