2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Több megyét érintő betöréssorozatot derítettek fel

2015. augusztus 5., szerda 12:25, frissítve: szerda 12:49

Országszerte összehangolt akciókkal lép fel a rendőrség a betöréses lopások elkövetőivel szemben, ezúttal egy több megyét érintő sorozatot derített fel a hatóság. A gyanúsítottak főként udvarokat, teraszokat és garázsokat fosztottak ki, százmillió forint értékben.

Nem volt rest a 25 éves szigethalmi és a 37 éves nyársapáti férfi. Dabason tizenegy, Jászberényben pedig hét ház udvarát fosztották ki negyedév alatt. Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye mellett Békésben, valamint Komárom-Esztergomban is követtek el a gyanú szerint bűncselekményeket.

„A nyársapáti férfi elfogására július 21-én sor került, társát is sikerült ugyanazon a helyszínen elfogni, ahol ő tartózkodott. Házkutatások során rengeteg bűncselekményből származó tárgyat, dolgot tudtunk felkutatni náluk. Mind ez idáig huszonegy bűncselekmény elkövetésével vannak meggyanúsítva, amelyben beismerő vallomást is tettek” – közölte Horváth Lajos, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.

A lopott holmit az elkövetők egy ceglédi férfinak adták tovább, akit orgazdaság gyanújával hallgattak ki a nyomozók.

„Mindenki a lakásában tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. Nagyon megkönnyíti a munkánkat, hogyha van egy azonosítószámokat tartalmazó lista azokról az értékekről, amelyeket adott esetben az elkövetők elvihetnek. Ha van néhány digitális felvétel, akkor sokkal könnyebb azonosítani a megtalált tárgyakat a bűnelkövetőknél, illetve orgazdáknál” – hívja föl a figyelmet Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa.

A megtalált tárgyak egy részét a rendőrök visszaadták a jogos tulajdonosoknak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!