2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Tízmilliókért reklámozhatta magát Kucsák

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 22:09, frissítve: csütörtök 22:41

30 millió forintba kerülhetett a XVIII. kerületi adófizetőknek, hogy a térség országgyűlési képviselője adventi kalendáriummal köszöntse őket. A kiadványban még a keresztrejtvény megfejtése is Kucsák László neve volt. A helyi önkormányzatban csak az ellenzék talált kivetnivalót ebben.

A XVIII. kerületieket köszönti az önkormányzati újság különszámában a fideszes országgyűlési képviselő, Kucsák László. Még a keresztrejtvény megfejtése is, az ő neve.

Az ellenzéki pártok is elkészítettek egy keresztrejtvényt a XVIII. kerületi önkormányzat ülésére, ők viszont a megfejtést is beleírták és tiltott pártfinanszírozást emlegetnek.

A kerületi önkormányzat ülésén többen is szóvá tették, hogy az önkormányzat közpénzből finanszírozza egy fideszes politikus kampányát.

Keresztrejtvényt, politikus nevével, közpénzből, ebben az országban még soha nem csináltak – véli a XVIII. kerület szocialista képviselője, Kőrös Péter.

Az Együtt képviselője észak-koreai diktatúrát emlegetett a kalendárium kapcsán.

Én úgy gondolom, hogy ez egyféle szégyen, hogy ilyet megengednek maguknak, hogy közpénzből az arcunkba nyomják országgyűlési képviselőjelöltjük nevét – mondta Mérő Péter Ferenc.

A kalendárium kiadója a kormánypárti alpolgármester felügyelete alatt áll. A fideszes politikus az ülésen válasz helyet kiosztotta a kalendáriumot a képviselőknek.

Az alpolgármester végül elárulta, hogy mennyit költöttek rá.

45 ezer példányban készült el ez a kiadvány, 580 forint per darab nettó áron – mondta el Galgóczy Zoltán.

A kalendáriumban szereplő politikus rabosított fotóját vetítik az önkormányzat épületének falára. Az MSZP így is tiltakozott. A párt szerint összesen több mint 30 millió költöttek a kiadványra, ugyanis a posta költség, további 4 millióval toldotta meg a számlát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!