2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tíz migráns a bíróság előtt

2016. március 17., csütörtök 12:21, frissítve: csütörtök 12:25

Megkezdődött annak a tíz migránsnak a pere a Szegedi Járásbíróságon, aki tavaly ősszel összecsapott a rendőrökkel Röszkénél azért, hogy Magyarországra juthasson.

Tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett illegális határátlépés bűntettével vádolják őket. Egy társukat, aki megafonnal próbálta irányítani a röszkei határátkelőhely szerbiai oldalán felgyűlt tömeget, terrorcselekmény miatt vonnák felelősségre. Az ő ügyében a Szegedi Törvényszék egy másik eljárásban hoz ítéletet.

A horgosi határátkelőnél rekedt migránsok egy csoportja tavaly szeptemberben botokkal és kövekkel dobálta meg a kivonuló rendőröket, majd áttörte a határátkelőt. A magyar egyenruhások közül többen megsérültek, volt, akit kórházba kellett szállítani.

„A fentiek során a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az államhatár rendjének védelmét biztosító gyodakerítéssel borított kaput, amelyen keresztül mindegyik vádlott 17 óra 20 perckor Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területére a tömegzavargás résztvevőjeként jogosulatlanul belépett. Ezt követően sor került a kiemelésükre, majd őrizetbe vételükre” – fogalmazott Ambruzs Róbert, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!