2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Téved, ha azt gondolta, nem lehet fokozni a budapesti káoszt

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 19:12, frissítve: vasárnap 20:54

Három fontos budapesti útvonalon is felújítások kezdődnek a jövő héten, és a nyár ellenére komoly fennakadásokra lehet majd számítani az utakon, de a BKV-val közlekedők is hosszabb menetidőre számíthatnak. A civilek szerint a városvezetés sorozatos hibái vezettek oda, hogy ennyi felújítást kezdenek el egyszerre.

„A város kicsit elszokott attól, hogy komoly közlekedési felújítások, vagy projekteket kelljen végigélnie. Ezek olyan beavatkozások, amit nem lehet észrevétlenül lebonyolítani.”

Fogalmazott még június közepén a Lánchíd és az Alagút felújításával összefüggésben a főpolgármester. A munkálatokkal járó kellemetlenségekből most kijut a Budapestieknek.

Két hete kezdődött a 4/6-os villamos pályájának felújítása az Oktogon és a Harminckettesek tere között. Az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek, amelyek haladását buszsáv segíti. Emellett jövő szombaton megkezdik az 1-es villamos pályájának felújítását is a Mester utca és a Népliget között, mivel a két évvel ezelőtti munkálatok során ehhez a szakaszhoz nem nyúltak hozzá.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint mindkét felújítást már évekkel ezelőtt be kellett volna fejezni. „Ezek egyébként mind a 3-as metrót is pótolják, tehát kritikus, hogy ne a 3-as metróval együtt legyenek felújítva. Ez most mégse sikerült. Tehát hétvégi napokon egyszerre mind a három törzsvonal le lesz zárva” – nyilatkozta Bella Jakab elnök.

A Dózsa György úton is csak a négyből két sáv használható, itt tart még a távhővezeték cseréje. Hasonló munkálatok miatt az Erzsébet Híd budai hídfőjénél, a Kossuth Lajos utcában is korlátozások lesznek vasárnaptól.

Ha mindez nem lenne elég, akkor július 3-án, kedden még egy nagyon fontos útvonalon korlátozzák a forgalmat. Megkezdik ugyanis a BAH csomóponti felüljáró felújítását, és egyirányúsítják, így csak a kifele menő forgalom használhatja majd a felüljárót. A kieső útvonal a nyári forgalom ellenére komoly fennakadásokat okozhat majd hétköznap reggeleken, és vasárnap estéken a Bduaörsi úton.

„A főváros szervezetlensége egyértelműen az ok. Ezeknek sokkal korábban, ütemezetten kellett volna megtörténnie. Amire gondolni tudunk, nehéz másra gondolni, hogy közelednek a választások, és feleszméltek, hogy lehet, hogy érdemes valamit be is fejezni addigra, így ahelyett, hogy elosztva időben jött volna a sok lezárás, így most egyszerre történnek meg ezek” – tette hozzá a Közlekedő Tömeg Egyesület elnöke.

A tervek szerint az összes jelentősebb budapesti felújítással végeznek még a szeptemberi iskolakezdés előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!