2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Testőrfal védte Orbánt a sajtótól

Hír TV

2018. június 3., vasárnap 20:07, frissítve: vasárnap 22:46

Ötezer forintot ért az üldözött keresztények megsegítése Orbán Viktornak. A miniszterelnök ennyit dobott be a kötcsei polgári pikniken kitett gyűjtőgömbbe. Ma ismét a somogyi községben sorakozott fel a fideszes holdudvar. A kormánypárti értelmiség-seregszemlén a miniszterelnök mellett Balog Zoltán romaügyi biztos, és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ad helyzetértékelést a kormány legfontosabb témájáról, a bevándorlásról. Ehhez kapcsolódóan rendezték a gyűjtést az üldözött keresztényekért.

A hon helyett a bográcsot őrizte fakanállal a kezében a kötcsei piknik reggelén Németh Szilárd. A honvédelmi tárca újdonsült államtitkárához csatlakozott a plágiumügyébe belebukott köztársasági elnök, Schmitt Pál is.

Miközben benn a pincepörkölt rotyogott, a Dobozy kúria előtt az újságírók várták a többségében szűkszavú fideszes elitet.

A Terror Háza vezetője, a házelnök, de az új humán csúcsminiszter, Kásler Miklós sem állt meg. Hozzá csatlakozott a volt földművelésügyi miniszter is. A fideszes Fradi-elnök a fociról sem beszél akárkivel.

Az alaptörvény asztalának felállításáról és a keresztény elit gyerekei számára tábort szervező Kerényi Imre is szűkre szabta válaszait. A nemzeti együttműködés rendszerét nagy magyar találmánynak, az újságírók kérdéseit viszont érdektelennek tartja és arra vár, hogy intellektuálisan fejlődjenek.

- Tíz éve járok ide és mindig abban reménykedem, hogy van valami olyan kérdés, ami értelmes, ami engem érdekel, és amire szívesen válaszolok,

- Akkor próbáljuk meg azt, hogy Mészáros Lőrinc hamarosan leggazdagabb magyar lesz?

- Ezek nem jó kérdések.

- És milyen a jó kérdés?

- Intellektuálisabbnak kéne lenni. 

A kötcsei egy polgári piknik, amelyen szeretnék magukat jól érezni - és a következő négy év feladatait és lehetőségeit is megbeszélik - részletezte a menetrendet a humán tárca éléről romaügyi biztosnak igazoló református lelkész. Balog Zoltán, aki tavaly Tusványoson még nem tartotta eldöntöttnek, hogy a határon túli magyarul beszélő cigányok tehertételt vagy erőforrást jelentenek-e, most azt mondta: új feladatkörében csak azt folytatja, amit eddig is tett. 

Nem változtatna az eddigi gyakorlaton a kancelláriaminiszter sem, aki a kormányközeli vállalkozók folyamatos gazdagodását a tisztességes versenynek tulajdonítja.

Azt remélem, hogy mindenki, aki Magyarországon tisztességes versenyben vesz részt, és teljesítményre képes, az tud nyerni. Mindig elmondtam, hogy közbeszerzéseken az a fontos, hogy minőség, tudás, teljesítmény és árverseny kell legyen, ezeknek kell érvényesülni, ezt kell a közbeszerzési törvénynek is szolgálni - mondta Gulyás Gergely.

A civileket nem jó összekeverni a migrációt szervező, segítő szervezetekkel, a stop soros törvénycsomagon pedig nem kell változtatni - hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, Bakondi György.

- Nem hiszem, hogy ezen javítani kellene, ez egy pontosan összeállított dolog, az, hogy támadják, azt kell nézni, hogy ki támadja.

- Országos Bírósági Hivatal?

- Nem az én területem.

- Civileknek van mitől tartani?

- Nem jó összekeverni a civileket és a migrációt szervező, segítő, finanszírozó szervezeteket.

A Soros György alapította egyetemmel azonban nem tudni, mikor írja alá a megállapodást a kormány - ezt már az új technológiai tárcát vezető Palkovics László mondta, aki szerint a CEU-t ez nem akadályozza a működésben.

- Az egyetemnek szerintem semmi baja nincsen, az egyetemnek van egy magyar intézménye, nyugodtan megkezdhet bármilyen képzést.

- De a kampusszal minden rendben volt, amikor kint voltak?

- Hát, láttunk egy nagyon jól működő egyetemet, ezt Bard College-nak hívják.

- És ott a CEU végez egyáltalán oktatást, valóban?

- Hát, láttunk ott egy kis épületet, amire ki volt írva a CEU-nak a névtáblája és néhány hallgatót is láttunk, igen.

- De a CEU azt mondja, hogy ha nem lesz meg a megállapodás, akkor a következő tanévre nem tudnak toborozni.

-Hát, a Közép-európai Egyetem szerintem bármilyen módon tud toborozni, meg fogják tudni oldani.

Az utolsók között érkezett a piknikre a fővendég, Orbán Viktor, aki előtte a parlamentben az Európai Parlament elnökével, Antonio Tajanival tárgyalt a többi közt az Európai Unió következő költségvetési ciklusáról. A testőrei által körülvett miniszterelnököt a sajtó meg sem közelíthette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!