2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Tessely szerint Orbán nem úgy értette

Hír TV

2018. március 6., kedd 16:58, frissítve: kedd 22:43

Gondolatolvasással kelt Orbán Viktor védelmére a bicskei választókerület kormánypárti képviselőjelöltje, amikor a miniszterelnök a menekült erdélyiekkel szemben érzett ellenérzéseiről kérdezték.

Tessely Zoltán szerint a kormányfő másra gondolt, amikor a hétvégén arról beszélt, hogy szomorúan nézte a városi menekülttábor megnyitását 1989-ben.

A bicskei befogadóállomásra az első időszakban Erdélyből, majd a volt Jugoszlávia területéről érkeztek menedékkérők. Európán kívüli menekülteket csak az első Orbán-kormány óta fogadott be a tábor.

– Miniszterelnök úr mondatai helyesek. Volt olyan pillanat, amikor el lehetett szomorodni rajta. Biztos emlékeznek rá, 2015-ben, mikor a tábor teljes hangulata megváltozott. A tábor nyitása, amiről ön beszél, azt én nagyon sokszor kinyilvánítottam, az sokszor a bicskeieknek erőt is adott.

– De ő a tábor nyitásáról beszélt.

– Uram, erről őt kérdezze, miniszterelnök urat, én nem így értelmeztem, ezért azt gondolom, hogy ő sem.

Orbánnak ismernie kell a bicskei tábort

Az utóbbi években tudatosan csak az Orbán-kormány telepített be idegeneket az országba - így reagált a Jobbik arra, hogy a miniszterelnök hétvégén az erdélyi menekültek miatt megnyitott bicskei menekülttábor miatt sajnálkozott. Z. Kárpát Dániel kiemelte: a Jobbik néhány éve tüntetett is a tábor miatt, ám a miniszterelnököt akkor ez hidegen hagyta.

Pont a bicskei intézmény kapcsán, amit egyébként neki jól kell ismernie, hiszen lakóhelyéhez relatív közeleső, kortesbeszédet, kampánykörutat is folytatott ott nem egy alkalommal miniszterelnök úr, tökéletesen ismernie kell, annak a hátterét, hogy hogyan épült ki ez az intézmény, mik történtek ott az elmúlt években, hiszen, amikor a Jobbiknak demonstrációt kellett oda szerveznie, akkor Orbán Viktor és társai nem voltak ott - mondta Z. Kárpát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!