2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Teréz körúti robbantás: mosolyogva, unottan hallgatta a tárgyalást a vádlott

Hír TV

2018. február 5., hétfő 11:07, frissítve: hétfő 17:18

Petárdának hitte a 2016-os Teréz körúti robbantást a detonáció egyik rendőr sebesültje. A Fővárosi Törvényszék a járőr-párost hallgatta meg az ügy mai tárgyalásán. A vádlott, P. László a nyomozás során még részletesen beszélt arról, hogy hogyan követte el a bűncselekményt, de vallomásait múlt héten visszavonta, a mai tárgyalást pedig unta.

A 2016 szeptemberében történt detonációban két rendőrjárőr sérült meg súlyosan. A páros női tagja a többi közt koponyaalapi törést és nyílt lábszártörést szenvedett. A férfinek pedig a vastagbelébe fúródott egy repesz. Az elkövetőt hónapokig keresték, majd a terrorelhárítók fogták el.

A per hétfőn a sértettek meghallgatásával folytatódott. V. László, a járőrpáros férfi tagja részletes vallomást tett. Azt mondta, a robbantás pillanatai hosszú perceknek tűntek, azt is hozzátette, hogy fogalma sem volt arról, hogy mi történt.

„Aznap este, ha jól emlékszem Fradi-Újpest focimeccs volt, és azt hittem, hogy a szurkolók közül valaki dobott rám petárdát, de ugye, amikor a földről felkeltem, körülnéztem, ugye törmelék volt, ott már gondoltam, hogy ez nem petárda, mert az nem okoz ekkora pusztítást” – így V. László.

A sértettek vallomásukban azt is elmondták, hogy járőrözés közben láttak a helyszínen egy elhagyott táskát, de azt gondolták, hogy azt az ott élő hajléktalan hagyta ott, így nem tulajdonítottak neki jelentőséget. A vádlottra viszont nem emlékeztek.

„A helyszíntől száz vagy még talán kevesebb méterre található egy szolárium. Akkor szóltam Lacinak, hogy milyen jó lenne elmenni abba a szoláriumba, és utána se kép, se hang, teljesen elvesztettem az emlékezetemet, illetve valószínű, hogy el is ájultam. Teljes mértékben nem emlékszem már semmire” – mondta A. Szabina a másik robbantásban megsérült rendőr.

A vádlott, az első tárgyaláshoz hasonlóan végig mosolyogva hallgatta a vallomásokat. Bár kérdezhetett volna a sértettektől, de csak az eljárás hosszúságát kifogásolta.

-Önnek is lehetősége van, akár kérdést feltenni, akár észrevételt tenni a vallomással kapcsolatban, van-e önnek ilyen?
- Hát csak, hogy mikor lesz vége?
- Mikor lesz vége? A mai tárgyalásnak vagy az ügynek?
-Hát mindennek.

A tárgyalás szerdán a tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!