2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Teljes a káosz a baloldalon a gyöngyösi választókörzetben

Hír TV

2018. február 7., szerda 20:07, frissítve: szerda 20:56

A település polgármestere korábban visszalépett, azt azonban nem tudni, hogy kinek a javára és ki döntött. A Liberálisok még nem tudják, hogy Fodor Gábor indul-e, az MSZP pedig a hétvégén újabb jelöltről dönthet.

Alapító tagja voltam, sok mindennek az elindítója, de van egy szakaszhatár, amit az ember nem akar követni meg átlépni – könnyeivel küszködve lépett vissza a választástól kedden a gyöngyösi szocialista képviselőjelölt. Hiesz György, aki jelenleg a Heves megyei város polgármestere, az MSZP-ből is kilépett. A Magyar Nemzet úgy értesült: egy nappal korábban a párt elnöksége úgy döntött: a Liberálisok elnöke, a gyöngyösi születésű Fodor Gábor indulhat a körzetben. A szocialisták elnöke erről csak annyit mondott: a szombati kongresszusukon döntenek a jelöltekről és a listáról. Molnár Gyula szerint Hiesz György azért lépett vissza, mert inkább polgármester maradna.

A gyöngyösi ügy csak áttételesen függ össze. Én régebben beszéltem Hiesz Györggyel, és ő jelezte, hogy ő Gyöngyös városával kíván foglalkozni, ő az energiáit inkább erre fordítja, ha van más lehetséges megoldás, akkor ő nyitott erre, nagyon meglepett minket nagyon meglepett engem, mindenkit az, hogy ő ezzel párhuzamosan ő a pártból való kilépését is bejelentette – szögezte le Molnár Gyula MSZP-elnök.

A Liberálisok is azt közölték: nem volt szerepük Hiesz György visszalépésében, hiszen még arról sem született döntés, hogy együtt indulnak-e a választáson az MSZP–Párbeszéd szövetséggel.

Amennyiben a változás szövetségében lesz a magyar liberális pártnak is szerepe, akkor az lesz a nagyon fontos kérdés, hogy a Magyar Liberális Párt milyen egyéni körzetekben, milyen listás helyekre állíthatja saját jelöltjeit, ha ezt már pontosan, hivatalos formában látni fogjuk, akkor abban el tudjuk dönteni, hogy a párt elnöke, Fodor Gábor hol fogja képviselni a változás szövetségét – mondta a Liberálisok ügyvivője, Sermer Ádám.

Hiesz György azonban a Hír TV-nek azt mondta: nem önszántából lépett vissza.

– Miért léptem volna vissza? Én jelentkeztem a feladatra, jó esélyeket látok...

– Azt állítja: Fodor Gábor javára kellett volna visszalépnie, mindezt méltatlanul intézte az elnökség, végül ezért hagyta ott az MSZP-t.

– Ez most furcsa dolog, hogy én találom ki a Fodor Gábort, akivel személy szerint emberileg jó viszonyban vagyok. Tehát nem én találtam ki Gábort, nem én találtam ki, hogy Gyöngyösön el kellene indítania. Tehát ez a kezdeményezés onnan jött, tehát én nekem eszembe sem jutott volna egy héttel az ajánlóívek elindítása előtt visszalépni. Nem akarom ilyen helyzetbe hozni a pártot. De hogyha ezt valaki megtette, akkor ezt a felelősséget ne kenje el.

A Jobbik a pártelnököt, Vona Gábort indítja Gyöngyösön.

Fodor Gábor jelöltségével nem foglalkozom, nekem, ugye, Horváth Lászlót kell legyőznöm, a Fidesz jelöltjét, a tegnapi napon Hiesz György visszalépett, a szocialisták képviselőjelöltje, úgyhogy nem lesz baloldali jelölt a választókerületben, és ezáltal még egyértelműbbé vált az, hogy ebben a választókerületben a Fidesz és a Jobbik jelöltje között kell választani – mondta Vona.

A szocialista párt elnöke szerdán délután Gyöngyösre utazott, ahol kérésére rendkívüli taggyűlést hívtak össze. Itt az a döntés született, hogy a körzetet mégsem adják át a Liberálisoknak, ott az MSZP–Párbeszéd indíthat képviselőjelöltet, amit a helyi tagság választ ki. Információink szerint az új jelölt a szocialisták gyöngyösi elnöke, Orosz Bálint János lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!