2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Tarlós: A kormány nem zárkózott el a menekültek istápolása elől

Hír TV

2018. január 29., hétfő 14:00, frissítve: hétfő 14:20

Ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a testület szocialista elnöke. Molnár Zsolt azt várja, hogy Orbán Viktor jövő csütörtökön végre bemutatja bizonyítékait a Soros-terv létezéséről és beszámol a Magyarországra titokban befogadott 1300 emberről is.

Bejelentette azt is, hogy írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az 1300 befogadott ügyében, így választ kaphatnak a kérdésekre akkor is, ha a Fidesz–KDNP nem engedi megtartani az ülést.

Múlt csütörtökön a fideszes képviselők kivonultak a bizottság üléséről, ahol a sajtó ugyan jelen lehetett, de Szél Bernadett nem volt kívánatos, így az ülés határozatképtelen lett. Azóta egyébként a fideszes Németh Szilárd, a testület alelnöke nemcsak az LMP-s politikust, de már Molnár Zsoltot is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja.

A főpolgármester szokásos sajtótájékoztatóján mindenesetre igyekezett megmagyarázni, mi a különbség a migránsok és a befogadott menekültek között. Tarlós István elmondta azt is, miért vehettek igénybe utóbbiak ellátásához uniós segítséget is az önkormányzatok.

Kezdettől fogva élesen különbséget teszünk migránsok és menekültek között, mi hárman biztosan így gondoljuk, megelőlegezem, hogy a két kollégám is, és Magyarország és a magyar kormány sem zárkózott el soha a menekültek istápolása elől. Itt az a probléma, hogy ha valaki igazolja a személyazonosságát és igazolható, hogy valóban háborúból menekült, az egy dolog, az összes többi egy másik dolog. Most, hogy ezt igyekeznek összekeverni, mert voltak itt, ugye, egyébként valóban unió által támogatott pályázatok, amiket kerületi szervezetek is igénybe vehettek, és egy ilyen meghirdetett pályázaton indult el a főváros illetékes szervezete is, ebben önmagába én semmi kivetnivalót nem látok – hangoztatta Tarlós István.

Tekintse meg a főpolgármester teljes tájékoztatóját!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!