2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tarlós a dugódíjról: a Nagykörút nem lesz zónahatár

,

2015. február 20., péntek 11:54, frissítve: péntek 18:56

Nem a Nagykörút lesz a dugódíj határa a pesti oldalon – közölte Tarlós István. A főpolgármester szerint jövőre még nem muszáj bevezetni az új terhet.

Nem a Nagykörút lesz a pesti oldalon a dugódíj zónahatára. Tarlós István az Inforádiónak azt mondta: az sem dőlt még el, hogy mikortól vezetik be a dugódíjat. A főpolgármester csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetemen arról is beszélt, hogy 300-400 milliárd forintnyi támogatás érkezhet Budapestre a 2014-ben kezdődött európai uniós költségvetési ciklusban. Tarlós István szerint a támogatás nagy részét a tömegközlekedés fejlesztésére fordítják majd: 125 milliárd forintból felújítják a 3-as metrót, új villamosvonalakat és őrzött P+R parkolókat építenek, illetve több aluljárót is felújítanak.

– A 3-as metrót fel tudjuk újítani, az infrastruktúrát is, ami az alagutat, a pályát, az állomásokat és a biztonsági berendezéseket jelenti. Meg tudjuk építeni a külső Bécsi úton a villamospályát egész az esztergomi vasútig, be tudjuk fejezni az 1-es villamos pályahosszabbítását, és nagyon úgy néz ki, hogy belefér ebbe még az Újpalotát a Baross térrel összekötő villamos kiépítése is – közölt a főpolgármester.

15 milliárd forint állami támogatást kérne a főváros a tömegközlekedésre – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből. A dokumentum szerint valamivel több mint 70 milliárd forint szerepel a főváros idei költségvetésében fejlesztésekre, pedig legalább 85 milliárd kellene. Tavaly a központi büdzsé 24 milliárd forinttal támogatta a budapesti közlekedést, amelyet év közben további 9 milliárddal toldottak meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!