2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Táborozás: magas árakkal kell megküzdeniük a szülőknek

2016. június 19., vasárnap 18:05

30-40 ezer forint egy hétre. Ennyibe kerül átlagosan egy napközis tábor, de 70 ezerért ott is aludhat a gyerek. Elkezdődött a vakáció, sok család egész évben spórol ezekre a hetekre. Ráadásul szerintük az is gond, hogy a szülők szabadsága jóval rövidebb, mint az iskolások nyári szünete.

A Hősök terén gyülekeztek a gyerekek. Nagycenkre mennek táborozni. 26 gyerek tölti a szünidő első hetét a nagycenki Széchenyi-kastélyban teljesen ingyen.

Az ingyenes táboroztatást először hirdette meg a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, nagycsaládosoknak.

„Ez az év, amikor pilot-jelleggel próbálkozunk ezzel a táborral, de a szándék nyilván az, hogy rendszeresen, jól tanuló gyerekeket vigyünk el a táborba és adjunk nekik olyan lehetőséget egyrészt a nyaralásra, egyrészt az ismeretszerzésre, amelyre valószínűleg maguktól nem lenne lehetőségük” – mondta Tiszáné Gneth Gabriella, az alapítvány önkéntes segítője.

Több ezer nyári tábort hirdetnek az interneten, a legtöbb fizetős. Egy 5 éjszakás vízi tábor teljes ellátással például 73 ezer forintba kerül, de egy sima napközis táborért is 30-40 ezer forintot kérnek.

Bacsóéknál összesen négy gyerek van. A hatfős családnak a nagyszülők segítenek a gyerekfelügyeletben, de így is csaknem félmillió forintjukba kerül a 10 hetes nyári szünet. „Ha elkezdünk szorozni, ugye 4 gyerekünk van, óvodában már most jelezték, hogy szeptember környékén bukkanjunk föl, tehát egy logisztikai rémálomnak nevezném családi oldalról” – mondta Bacsó Bálint.

Sok szülő szerint összeegyeztethetetlen a nyári szabadság a szünidővel. A munka törvénykönyve szerint a munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb egy gyermeke után kettő, két gyermeke után négy, kettőnél több gyermeke után összesen hét nap pótszabadság jár. A nyári szünet azonban így is hetekkel hosszabb, mint amennyi szabadságot egy-egy szülő kivehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!