2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Szüdi: Jó lenne, ha a kormány nem csak ötletelne

2016. június 12., vasárnap 15:51

A Pedagógusok Szakszervezetének oktatási szakértője szerint a tanárokkal kell egyeztetni, mielőtt az oktatási államtitkárság beleavatkozik a tanórák hosszába.

Palkovics László oktatási államtitkár tegnap nyilatkozta azt, hogy az általános iskola első és második osztályában 45 perc helyett 30 perces órák lehetnek a jövőben. Szüdi János azt mondta: létezett korábban az óvodából az iskolába való átlépés programja, aminek a lényege, hogy a gyermekek játékos módon készültek fel. Ezt a lehetőséget megszüntette a kormány azzal, hogy az óvodák az önkormányzatoknál maradtak, az iskolák pedig átkerültek az állami intézményfenntartóba.

„Nem tudom, hogy beszéltek-e a tanítókkal erről a kérdésről, hiszen a tanító, aki ért a gyerekhez, az nem 45 percet foglalkozott a gyermekekkel, hanem játékosan feloldva, a rendelkezésre álló időn belül biztosítva adott esetben, ugye, a pihenés lehetőségét is. Tehát összefoglalóan nagyon jó lenne, hogyha a kormányzat nem ötleteket dobna be időről időre, hanem a szakmával végigtárgyalva megtalálná a lehetséges legjobb megoldásokat” – fogalmazott Szüdi János oktatási szakértő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!