2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szinte járhatatlan a 26-os főút Borsod megyében

Hír TV

2018. február 21., szerda 13:24, frissítve: szerda 14:15

A Putnoktól Kazincbarcikáig tartó szakaszon egymást érik a mély gödrök, az autósok a kátyúkat kerülgetve rendkívül lassan tudnak haladni. Az érintett útszakaszt tíz éve újították fel, mostanra azonban olyan állapotba került, hogy már nem elég csak a hibákat kijavítani. A Magyar Közút szóvivője azt mondta: ideiglenes megoldásként visszamarják az út felső rétegét, de aszfaltozni majd csak márciusban lehet.

A 26-os főút Putnok és Kazincbarcika közötti szakaszán egymást érik a mély gödrök. Az autósok jobb híján lassítanak, és megpróbálnak a lyukak mellett elmanőverezni.

Borzasztó rossz állapotban van, pláne innen Putnoktól egészen Vadnáig. Tiszta kátyúból áll az egész – véli Pál József.

A forgalmas útszakaszon a menetidő is hosszabb, mert az úthibák miatt nem lehet a szokásos sebességgel haladni.

Annyira kellett kerülgetnem, hogy mindjárt bemegyek még az árokba is, mert annyira fel van verődve. Arra már az ilyen toldozgatás, foldozgatás már nem ér semmit sem, úgyhogy arra valamit rá kellene húzni, felújítani. De nem tudom, hogy van-e rá lóvé – mondta Lengyel István.

A Magyar Közút Zrt. szóvivője szerint a mostani téli időjárás kedvez a kátyúk kialakulásának, főleg azokon az utakon, ahol egyébként is hibás volt az aszfalt. A 26-os főút érintett szakaszán 10 éve volt kopórétegcsere, a burkolat pedig annyira elhasználódott, hogy az egyes gödrök betemetése már nem elegendő.

Mérnökségi szakembereink a téli időszakban is folyamatosan végezték, illetve végzik hidegaszfalt felhasználásával a javítási munkákat. Ezen kívül várhatóan a jövő héten, amennyiben az időjárás is engedi, ideiglenes megoldásként a felújításra szoruló szakaszon a felső aszfaltréteget 2,5 centiméter vastagságban visszamarjuk, így az egyenetlenségeket meg tudjuk szüntetni. Ezt követően pedig a melegaszfalttelepek márciusi újranyitását követően tudjuk elvégezni a szükséges újraaszfaltozási munkákat – nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a hőmérséklet tartósan 0 fok fölött marad, és nem esik az eső.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!