2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Színes családi programokkal ünnepelték a szülőket

Hír TV

2018. június 2., szombat 15:53, frissítve: szombat 15:55

A szülők ünnepe alkalmából rendeztek családi programokat a fővárosi Fáy utcai Vasas Sportklubban. Az eseményen arcfestés és kézműves foglalkozás várta a gyermekeket, a felnőttek pedig a többi közt kiscsoportos beszélgetésen vehettek részt. Az ENSZ kezdeményezésére 2012 óta ünneplik a szülőket június 1-jén.

Bűvészkedés, arcfestés, kreatív foglalkozások. A többi közt ezeken a programokon vehettek részt azok a családok, akik ellátogattak a Fáy utcai Vasas Sportklubban megrendezett szülők napján. Az ünnepet idén első alkalommal rendezte meg a Szülők Háza Alapítvány.

„Ezen az ünnepen ünnepeljük a szülőket, ahogy látható most is smink, majd később lesz masszázs, komolyzenei koncertek, tanácsadás, beszélgetésben tudnak részt venni a szülők. Azt tervezzük, hogy elindítjuk a szülők hetét, amit már 3 éve a Szülők Háza vállalt. A gyermekek féláron tudnak játszani a játszóházakban, addig a szülők tudnak beszélgetni és letehetik egy kicsit a hétköznap terheit” – emelte ki Regős Judit, az alapítvány elnöke.

Az eseményen több családszervezet is képviseltette magát.

„2012-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete, az ENSZ volt az, aki a szülők napjává nyilvánította június 1-jét, ezzel is kifejezve azt, hogy méltányolni kell a szülőknek a…, nem nagyon szeretem azt a szót mondani, hogy a munkáját, de mégiscsak azt az elkötelezett élethivatását, amit szülőségnek nevezünk” – fogalmazott Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

A szülők napja alkalmából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete könyvet adott ki, ebben azokat a meséket gyűjtötték össze, amelyet a nagycsaládosok mesélnek otthon gyermekeiknek.

„Az idén megpróbálkoztunk azzal, hogy a családok a saját meséiket írják le, azokat a meséket, amiket a szülők, apukák, anyukák, nagyszülők, rokonok mesélnek a gyerekeknek, és amik kedvencekké váltak ezekben a családokban. Ebből csináltunk egy gyűjteményt. Tehát volt eredetileg egy pályázati felhívás, amire több mint 170 pályázati mű érkezett” – számolt be Joó Kinga, az egyesület elnökhelyettese.

A szülők délután kiscsoportos beszélgetéseken is részt vehettek, amelyek olyan témákat boncolgattak, mint például a férfiak szerepe a családban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!