2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Szijjártó: Sikertelenek voltak az orosz szankciók

2017. március 9., csütörtök 21:37

A magyar kormány eddig sem vétózta meg és ezután sem fogja az Oroszország elleni uniós szankciókat – jelentette ki Szijjártó Péter Vilniusban, miután tárgyalt litván kollégájával.

A magyar külügyminiszter ugyanakkor úgy véli, hogy a szankciók eredménytelenek voltak, és kárt okoztak az európai gazdaságoknak. A migránsválsággal kapcsolatban elmondta: Magyarország továbbra sem fogja engedni, hogy bárki illegálisan belépjen a területére.

„Az orosz szankciók ügyében az európai fő áramon kívüli álláspontot képviselünk. Azt gondoljuk, hogy a szankciók politikailag és gazdaságilag is sikertelennek bizonyultak, mert nem vittek közelebb a minszki megállapodás teljes megvalósításához, és sok kárt okoztak az európai gazdaságoknak. Ugyanakkor az Európai Unió egységét tartjuk a legfontosabbnak, ezért nem vétóztuk és nem is fogjuk megvétózni. Ezzel együtt nem tetszik nekünk az a mód, ahogy a szankciókat meghozzák. Itt lenne az ideje, hogy nyílt, fair és gyakorlati párbeszédet folytassunk azok hatásairól” – nyilatkozta a külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!