2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Szijjártó: A túléléshez meg kell védeni a határokat

2017. október 8., vasárnap 08:11, frissítve: vasárnap 09:35

A schengeni övezet túléléséhez meg kell védeni a külső határokat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában elmondta, a külső határok védelme nemcsak biztonsági, hanem gazdasági kérdés is. Emlékeztetett, hogy az áruk kiszámítható fuvarozása miatt az unióban keveset kell költeni a raktározásra, ami növeli az EU versenyképességét világszerte.

Rámutatott, zajlanak a migrációs válságról szóló viták az Európai Unióban. Emlékeztetett, a magyar kormány álláspontja a kezdetektől egyértelmű és változatlan: a külső határokat meg kell védeni.

Ebben a vitában fontos szövetséges Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki világossá tette, a külső határok védelme kell hogy a legfontosabb szempont legyen a migrációs válság kezelésében – fogalmazott Szijjártó Péter. Ausztria Magyarországnak és a nyugat-balkáni országoknak is támogatást nyújtott a határvédelemben – tette hozzá.

„Azt gondolom, fontos Magyarország szempontjából is az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője” –  mondta.

Rámutatott, minél több olyan politikus kerül döntési helyzetbe, mint Sebastian Kurz, annál nagyobb eséllyel valósul meg a külső határok hatékony védelme.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!