2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Szigorítják a csomagküldési rendszert a börtönökben

Hír TV

2017. december 9., szombat 12:51, frissítve: szombat 13:15

A hozzátartozók a legkreatívabb módon csempésznek a rabokhoz tiltott tárgyakat. Leggyakrabban szúró-vágó eszközöket, telefonokat, adóvevőket. Van, hogy a cipő talpába vagy szájon keresztül juttatnak el tárgyakat a fogvatartottakhoz. Idén mintegy 1700 telefonkészüléket foglaltak le a büntetés-végrehajtás munkatársai.

Rádiónak álcázott adóvevő, hajkefébe rejtett vagy cipő sarkába gyömöszölt telefon – számtalan ötletről számoltak be a büntetés-végrehajtás munkatársai. Több éles tárgyat és köteleteket is elkoboztak már a fogvatartottaktól. A tiltott tárgyak nagy része csomagban érkezik az elítéltekhez, ezeket többnyire már az ellenőrzés során kiszűrik a hatóságok.

Idén összesen 1680 telefont találtak a raboknál.

Egy fogvatartott hozzátartozója csókváltás közben akart átadni kisméretű mobilkészüléket a hozzátartozója részére. Kisgyermek pelenkájába is bele volt csomagolva kis méretű telefonkészülék – idézte fel Bogotyán Róbert ezredes.

Sokat kockáztat, aki nem tartja be a szabályokat, a rabok ugyanis saját szabadlábra helyezésüket lassíthatják.

Fegyelmi eljárást indítunk a fogvatartott ellen, illetve hatással van a későbbiekben a büntetés-végrehajtásra is. Olyan dolgoktól eshet el a fogvatartott, mint a fokozatváltás, a feltételes szabadságra-bocsátási kezdeményezéseket nem veheti igénybe, ha nem tartja be a szabályokat – folytatta Bogotyán Róbert.

Az ezredes arra ugyanakkor nem válaszolt, hogy börtönön belül előforduló szabálytalanságok miatt felelősségre vonják-e a munkatársaikat.

A szabálytalanságokra hivatkozva a csomagküldés szabályai is változnak. Jövő júniustól nem küldhetnek élelmiszert, dohányt és tisztasági szereket a hozzátartozók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!