2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szigetvári belenézne a Tiborcz-féle BDPST irataiba

Hír TV

2017. november 4., szombat 12:27, frissítve: szombat 12:48

Kezdeményezi Szigetvári Viktor, hogy betekinthessen a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. részvénykönyvébe. Az Együtt választmányi elnöke szerint nem teljesen tisztázott a cég tulajdonosi háttere. Ezt azzal magyarázta, hogy az Index egyik újságírója betekinthetett ugyan a társaság nyilvántartásába, de az egyik tulajdonos kilétével kapcsolatban titoktartási nyilatkozatot írattak vele alá.

Szigetvári emellett kérvényezte Tiborcz István nemzetbiztonsági átvilágítását, mert szerinte azzal, hogy elismerte részesedését a BDPST-ben, azt is beismerte, hogy kapcsolatban állt a nemrég elhunyt, körözött Gaith Pharaon szaúdi milliárdossal.

„Ma a cégnyilvántartásból nem derül ki, hogy kik azok a tulajdonosok, akik valójában Tiborcz István mellett tulajdonolják a céget, és nem ismert, hogy pontosan milyen a tulajdonosi szerkezete a cégnek, amely nem magánvállalkozás abban az értelemben, hogy nem magánkockázat van benne, hanem sajnos állami tulajdonú ingatlanokat vettek meg, adtak el, együttműködtek Gaith Pharaonnal, akit körözött az FBI. Ebből lett a pénzük. Ennek utána kell járni, és ezért kezdeményeztem a részvénykönyvbe való betekintést.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!