2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szeptemberben folytatódik a Szeviép-ügy tárgyalása

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 11:56, frissítve: csütörtök 13:05

A szakértői vélemény újabb kiegészítését rendelte el a Szegedi Járásbíróság a Szeviép-ügyben.

Az első fokú tárgyalás ezért szeptemberben folytatódik. A vádirat szerint az építőipari cég vezetői azután is adtak kölcsönöket a kapcsolt vállalkozásoknak, miután a társaság fizetésképtelenné vált. A cég vagyona így másfél milliárd forinttal csökkent.

A szerdai tárgyaláson Stefán József szakértő azt mondta: a Szeviép csődjéhez hozzájárultak a kapcsolt vállalkozásoknak adott kölcsönök, amelyeket a gazdálkodási nehézségek jelentkezése után is folytattak.

A szakértő szerint azt, hogy a kapcsolt vállalkozások mire költötték a Szeviéptől kapott kölcsönöket, a cégek könyvelésének áttekintése után lehet megmondani. A károsultak képviseletében eljáró jogász szerint a magyar igazságszolgáltatás eddig cserben hagyta a károsultakat.

Azok a vállalkozók végre, nyolc évvel az említett cselekmények után, végre nyerjék el a méltó büntetésüket. És ami talán ennél még fontosabb, egy forint kár ne érje se az érintett vállalkozókat, se az adófizetőket. És itt szeretném bejelenteni, hogy folyamatban van, egészen május 31-ig tart a Szeviép Zrt. állami kártalanítási programja. Ennek a programnak a keretében - az én rálátásom szerint -, eddig 1,5 milliárd forintot fizetett ki a magyar állam az érintett károsultaknak - szeretném hozzátenni - az érintett három vádlott helyett - mondta Szabó Bálint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!