2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szembemegy Kósa Lajos Lázár Jánossal

Hír TV

2018. február 6., kedd 11:15

A kancelláriaminiszter korábban többször is hangoztatta, hogy fel kell újítani a hódmezővásárhelyi panelházakat, minisztertársa már értelmetlen pénzköltésről beszél. Kósa Lajos a megyei városok fejlesztési programját népszerűsítette Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választás kampányában.

23,5 milliárd forintról indult, most 75 milliárd forintnál jár a Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúti fejlesztés költsége. Kósa Lajos szerint maga a villamosvonal olcsóbb lett, de a beruházás része a Szeged és Békéscsaba közötti vasútvonal felújítása, valamint a Szeged és Szabadka közötti villamosvonal tervezése is, ezért reális a 75 milliárdos ár.

Az uniós forrás, amit erre fel lehet használni, mintegy 22 milliárd forint, és mintegy 50 milliárd forint a hazai fejlesztési forrás. És valóban, nem mindenáron kell tram-traint csinálni, de az volt a »hüvelykujjszabály«, hogy az adott forgalmi viszonyok mellett, az adott utasforgalom mellett, 80 milliárd forintig ez egy értelmes, hasznos, jó beruházás – jelentette ki Kósa Lajos.

Bár Lázár János korábban több lakossági fórumon is azt mondta, fel kell újítani a hódmezővásárhelyi panellakásokat, Kósa Lajos szerint értelmetlen költeni a Csengettyű közi panelházakra.

A Csengettyű utcán elvégeztük a számításokat – én is láttam –, amelyek azt mutatják: olyan állapotban van a ház, aminél ez a program értelmesebb, mint felújítani a lakásokat – véli Kósa.

A Modern városok programban mintegy 150 milliárd forintot költenek el a Lázár János körzetéhez tartozó Hódmezővásárhely fejlesztésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!