2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szabadai: Lobbicsoportok üzleti érdekeit szolgálja ki a fővárosi önkormányzat

2017. szeptember 29., péntek 10:45, frissítve: péntek 10:47

Különböző lobbicsoportok üzleti érdekeit szolgálja ki a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat a Duna árvízvédelmi rendszerének kiépítésekor – állítja a Liberálisok budapesti választmányi elnöke.

Szabadai Viktor Reggeli járat című műsorunkban arról beszélt, hogy a befektetők nyomására minden a Római-part körül forog, de nem ez a Duna legveszélyesebb fővárosi szakasza. A Fővárosi Csatornázási Művek 2015-ben készített felmérése szerint ugyanis a Duna újpesti, angyalföldi és vízivárosi szakaszán nagyobb gond lehet, mint a Római-parton.

„A rendelkezésre álló erőforrásokat elkölteni azt nem úgy kellene, hogy egyszer csak megjelennek különböző gazdasági csoportok, akik azt mondják, hogy most szeretnénk különböző árvizes területeket beépíteni lakóparkokkal, és akkor ennek érdekében azonnal megindul a mozgás a Római-parton, hogy akkor most megerősítjük, változtatási tilalmat rendelnek el, miután a lakóparkok megkapják az építési engedélyt, egyébként nem beszélünk a város többi pontjáról, amely legalább ilyen súlyos helyzetben van” – mondta a Liberálisok budapesti választmányi elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!