2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Sűrűn sérülnek meg vasúti területen, pedig csak kis odafigyelés kellene

2015. augusztus 25., kedd 16:00, frissítve: szerda 19:19

2-3 naponta sérül meg valaki a vasút területén, pedig a balesetek jelentős része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A MÁV és a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság több napos kampánnyal hívja fel az utazók figyelmét a szabályokra a tanév kezdete előtt.

Egy baleset is túl sok – mondja a MÁV. Idén július végéig 91 baleset történt a vasút területén, ebből 5 a Balaton déli partján. Egy esetben az utas lábát is amputálni kellett. „Továbbra is az a tapasztalat, hogy a KRESZ szabályainak megsértése, figyelmen kívül hagyása miatt következnek be ezek a balesetek, tehát 99 százalékban a sofőrök, a gyalogosok, illetve a kerékpárosok azok, akik nem figyelnek, és ezért megtörténik a baj” – mondta Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője.

A vasúttársaság most háromnapos utasbiztonsági kampány keretében, játékos módon hívja fel az utasok figyelmét a vasúti közlekedés szabályaira. Például arra, hogy a vágányokat mindig a kijelölt átjárón, aluljárón közelítsék meg az utasok, a peronon pedig maradjanak a biztonsági sáv mögött. „A legfontosabb arra felhívni a figyelmet, hogy a mozgó járműről sem leszállni, sem felszállni nem szabad, a régi kocsikon nem önműködően záródnak még az ajtók, de az újabb kocsikon igen, és ha valaki felugrik a vonatra, nem tudja kinyitni az ajtót” – mondta Orbánné Smátrola Beáta, a MÁV Zrt. védelmi szakértője.


Az utasbiztonsági kampányt azért nyár végére időzítették, mert hamarosan indul a tanév és sok gyerek vonattal jár, nekik pedig újra meg kell szokniuk, hogy egyedül is figyelmesen és óvatosan közlekedjenek. Sok iskolás gyermek jelenik meg a vonatokon, akiknek újra meg kell szokni, hogy egyedül is figyelmesen közlekedjenek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!