2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Soros-bérencnek nevezték, otthonában bántalmazták a vak művészt

Hír TV

2017. november 6., hétfő 14:50, frissítve: hétfő 15:03

Lakásában inzultálták Weszely Ernő 65 éves, vak zongora- és harmonikaművészt, miután megtudták, hogy nem hajlandó kitölteni a nemzeti konzultációt – írja az Index.

A portál Weszely Zsuzsa, a zenész lányának nyílt levelére hivatkozott, melyben leírja, hogy két idős hölgy kereste fel Weszelyt lakásán azzal a céllal, hogy átadjanak egy anyagot Soros Györggyel kapcsolatban. A művész elmondta, hogy a konzultációt a kukába hajította, erre azok a hajánál és a fülénél fogva rángatni kezdték, kiabáltak vele, és Soros-bérencnek nevezték. Miután az egyik szomszéd a zajra felfigyelve számon kérte a dolgot, az elkövetők elmenekültek.

A zeneszerző az esetre reagálva az Indexnek elmondta, nem hiszi, hogy lenne értelme a feljelentésnek, mert nem biztos, hogy a szomszéd látta a már menekülő elkövetők arcát. Hozzátette, a nyílt levéllel szerették volna felhívni a figyelmet arra, milyen szégyenteljes dolgok történhetnek meg Magyarországon. Szomorúnak tartja, hogy a politika hatására ilyen szintű feszültségek uralkodnak, és az emberek tettlegességig is elmennek.

Az III. kerületi önkormányzat sajtócsoportjának vezetője szerint eddig nem érkezett hozzájuk olyan panasz, miszerint konzultációs kérdőívek kitöltésére buzdító civilek mennének be kerületi lakásokba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!