2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Síp helyett kokárdát osztanak Juhászék

2017. március 14., kedd 20:26

Törvénytelenül tiltotta meg a rendőrség, hogy sípot osszanak a szimpatizánsaiknak, mondta a Hír TV-nek Juhász Péter, az Együtt elnöke. A tiltás miatt most újabb bejelentést tettek a rendőrségnek, amiben annyit írtak, kokárdát fognak osztani, ezt a rendőrség tudomásul vette. Azt, hogy a kokárda mellé adnak-e sípot is, csak holnap döntik el. Az ellenzéki párt aktivistái a nemzeti ünnepen is füttykoncerttel zavarnák meg a miniszterelnök beszédét. A rendőrség az ehhez szükséges síposztó pontok felállítását viszont arra hivatkozva tiltotta meg, hogy sértené a méltó megemlékezéshez való jogot.

Reggel óta folynak az előkészületek és a próbák a holnapi állami megemlékezésre. Mivel az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor is, az Együtt már korábban jelezte, megint ki fogják fütyülni a miniszterelnököt, szerintük ugyanis így lehet jelezni, hogy az emberek elégedetlenek. A kormányszóvivő szerint ha a biztonsági őrök vagy a rendőrök valakinél sípot találnak, nem fogják beengedni a rendezvényre.

– Ha valakinél van egy síp, arra számítson, hogy nem jöhet a rendezvény közelébe?
– Abból kiindulva, hogy meg akarja zavarni a rendezvény nyugalmát, azt gondolom, a szervezőknek és állami szerveknek az a feladata, hogy ezt megakadályozzák.

Kovács Zoltán kormányszóvivő

Kovács Zoltán azt is törvényesnek tartotta, hogy a rendőrség olyan okra hivatkozva tiltotta meg, hogy Juhászék sípokat osszanak, ami nincs benne a törvényben.

A Fidesz frakcióvezetője kiosztotta Juhász Pétert, amiért ki akarja fütyülni a miniszterelnököt.

„Nemzeti ünnepen nem illik kifütyülni a nemzeti hősöket, egyszerűen bunkóság. Főleg akkor, amikor Juhász az év 350 napján ott fütyül azzal a fütyülővel, ahol akar” – mondta Kósa Lajos frakcióvezető.

Örülök, hogy van olyan szó, amit Kósa Lajos ismer, nyilván ez az, amivel legtöbbször szembesítették, és ezt sikerült megjegyeznie.

Mivel a párt síposztását a rendőrség megtiltotta, bejelentették, hogy kokárdákat fognak osztani.

„A tegnapi nap folyamán egy 3. bejelentést tettünk, hogy kokárdát fogunk osztani, úgy tűnik, hogy ezt megengedik. Én ezért tegnap egy kérdést feltettem a rendőrségnek, hogy küldjék el azon tárgyak listáját, amit egy demonstráción lehet osztani, és küldjék el, hogy mely tárgyakat nem lehet osztani” – mondta Juhász Péter elnök.

Délutánra pedig az is kiderült, a rendőrség azt is megtiltotta Juhászéknak, hogy kokárdát osszanak a szimpatizánsaiknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!